Less be a neves szépségverseny kulisszái mögé!

Interjú a neves szépségverseny tulajával

2017/01/09

Mindig is tudni akartad, hogy zajlik egy szépségverseny? Most megtudhatod az összes részletet, amire eddig kíváncsi voltál!

A következőkben interjút olvashattak a  Miss&Mr Grand Sea Universe szépségverseny tulajdonosával Chavdar Arsovval. Betekintést nyerhettek ebbe a különleges világba, és megtudhattok néhány részletet a következő versenyről is.

1. Honnan származik a Grand Sea Universe?

Az első szépségversenyt 1994-ben Kolumbiában rendezték meg. Ekkor még a Miss&Mr Pacific Universe nevet viselte. Ezután 1998-ban átkerült Peruba, ahol a Miss&Mr Sea Universe névre keresztelték át a versenyt. Egészen 2013-ig ezt a nevet viselte. 2012-2013-ban egymást követő 2 évben a bolgár delegáció nyerte meg a versenyt. Ezek után én, Mr. Chavdar Arsov megvásároltam a szépség-modell versenyt. 2013-ban ismét új nevet kapott így azóta is a Miss&Mr Grand Sea Universe nevet viseli. 2015-ben megrendezték az első európai versenyt Bulgáriában.

Az 1994-es első verseny óta a Miss&Mr Grand Sea Universe-nek a célja, hogy radikálisan megváltoztassa a közvéleményt az ehhez hasonló megmérettetésekről. A verseny 1 hétig tart, ez idő alatt a versenyzőknek több fordulón kell átesniük. Nem csak a legszebbet keresik, hanem a legintelligensebb, legműveltebb résztvevőt. A jelenlévőknek a megérkezésük napján részt kell venniük egy interjún, mely egy több tagú zsűri előtt zajlik. Itt számos aktuális kérdést szegeznek a versenyzőknek, hogy felmérjék tudásukat és gondolkodásukat az adott témával kapcsolatban. A következő kör a nemzeti viselet, ahol a szépségek saját országuk népviseletébe bújnak és a fogadó város sétálóutcáján felvonulnak. A felvonulás fontos szerepe a különböző kultúrák ismertetése. A harmadik kör az úgynevezett tehetségkutató est. Az, hogy ki, mivel indul nincs megszabva. Az est folyamán különböző sztárvendégek is fellépnek. A verseny utolsó estéjén kihirdetésre kerülnek a hét legjobbjai. A szavazás a verseny hivatalos weboldalán történik.

2. Ki is valójában Mr. Arsov Chavdar és Mariyan Kotev?

A verseny igazgatója és tulaja én vagyok Chavdar Arsov. Üzleti vállalkozó vagyok Skóciában. Saját szállodaiparral és fodrászattal rendelkezem. Mariyan Kotev a Grand Sea Universe szépségversenyen a helyettesem, és egyben az MMSEABG modell cégnek a tulajdonosa. Ő a legmegbízhatóbb személy a szakmában. 2013-ban együtt kezdtünk el dolgozni a bulgáriai szépségverseny ötletén, és azóta is együtt munkálkodunk.

3. Miért pont Bulgáriában lesz megrendezve a verseny?

A versenynek az ideit kivéve minden évben Bulgária adott, és fog adni otthont, mivel az ország sokat tud mutatni a külföldieknek. A világ minden tájáról érkeznek versenyzők, ami egyedülálló lehetőséget nyújt, hogy megismerjék ezt a nem túl nagy országot. Emellett ezzel bebizonyítjuk, hogy a Balkánon is le lehet bonyolítani egy ilyen kaliberű szépségversenyt, ahol rengeteg új barátot és ismeretet szerezhetnek a versenyzők. Tavaly Bulgáriában, Plovdivban volt megrendezve a nemes verseny, melyen 25 ország képviselete vett részt. Azért döntöttek Plovdiv mellett, mert történelmi város, és a szervezők nagy vágya volt, hogy ezt megmutassák az odalátogatóknak. A verseny iránti érdeklődés minden várakozást felülmúlt. A legnagyobb támogatás a plovdivi önkormányzattól érkezett. Az utolsó éjszaka Borislav Sokolov-Bonnie, Svetlana Arsova sminkmester,és Stoyan Radichev tervező is ellátogatott ide. Az utolsó éjszakára az érdeklődés olyan nagy volt, hogy a fináléra lefoglalt helyszín kicsinek bizonyult.

4.Kiből áll a zsűri és hogyan zajlik a szavazás?

A szempontok összetettek. A zsűri több nemzetiségű emberből áll, ezáltal garantálva van a pártatlanság. Van egy hálózatunk kiépítve a helyi képviselők és a különböző országok között, akik a verseny idejére az országba utaznak. Legnagyobb részük zsűritag vagy szponzor. A zsűritagok értékelik a fürdőruhás versenyt, a nemzeti viseletet, a tehetségkutató estet, és a személyes interjút. A különböző országok területi képviselői nem szavazhatnak. A verseny előtt online szavazás nyílik a weboldalon, ahol a versenyzőknek szavazatokat kell gyűjteni, majd utolsó este a szponzorok is csatlakoznak a zsűrihez és a résztvevők egy hetes teljesítményük alapján értékelik őket.

5. Mit kapnak a nyertesek?

A cél az, hogy a szépségverseny győztese ne csak pénzbeli nyereményt kapjon, mivel az csak egy pillanatnyi öröm. A legnagyobb elismerés minden versenyző számára a Miss&Mr Grand Sea cím. Ennek segítségével minden ajtó kinyílik számukra a divat világában.

6. Mire lehet számítani a jövő évi versenyen?

A verseny jövőre Szófiában lesz megrendezve, Június 19-től 25-ig. Több mint 55 országból érkeznek résztvevők. Minden évben van a versenynek egy szlogenje. Idén a „Love is Love” volt, jövőre a „Beauty with a purpose” lesz. Nem csak versenyezni jönnek majd a modellek, hanem azért is, hogy segítsenek azokon az embereken Bulgáriában, akik rákkal küzdenek. A rendezvény idejére szerveztünk egy speciális eseményt, ahol a versenyzők az otthonról hozott tárgyikat el tudják árverezni, és a befolyt összeget rákos betegeknek adják. A fináléban pedig világsztárok fognak fellépni.

7. Miért esett idén egy magyar lányra a választás? Miben volt ő más mint, a többi?

A szépség fontos, de nem a legfőbb értékelési pont. A verseny ideje alatt a programok nagyon zsúfoltak és rendkívül megterhelőek voltak. A koronát nem könnyű megszerezni. A verseny esélyt ad a nyerteseknek arra, hogy megismerje őket a divat világa, de az igazi munka csak a verseny után kezdődik. A tini kategória győztese Szick Petra Dóra (Miss Teen Grand Sea Universe Hungary) a verseny óta keményen dolgozik, és járja az országokat. Jövőre több mint 4 világversenyen fog részt venni. Emellett több sorozatban és filmben szerepelt már, és még fog is. Fotózásokra jár, és több neves VIP bolgár eseményen is megjelent már. Bulgáriában már igazi hírességnek számít. Petrában megvolt minden ahhoz, hogy ő legyen a szépségkirálynő. Csak úgy mint a többi zsűritag, én is az összes kategóriában rá szavaztam. 

Az interjút köszönjük Szick Petrának! 

Hozzászólások