Lesz-e hó karácsonykor?

Ma még köd és borongós idő várható

2015/12/22

A kedd többfelé ködösen indul, napközben azonban fokozatosan kitisztul a levegő, nyugat felől felszakadozik a zárt felhőtakaró, több-kevesebb időre kisüt a nap. Két nap múlva szenteste, de lesz-e vajon hó karácsonykor?

Kedden többfelé felszakadozhat a zárt felhőtakaró, így napsütésre is számíthatunk. Csapadék legfeljebb szitálás formájában fordulhat elő a ködös, borongós tájakon. A napsütötte tájakon akár 10-12 fokot is mérhetünk, az igazi, havas tél tehát továbbra is várat magára.
Az ország keleti, délkeleti felén azonban tartósan borult, helyenként napközben is párás, ködös marad az idő. Északkeleten megélénkülhet a délnyugati szél. Délután 4-12 fokot mérhetünk. Melegfront jellegű tünetek jelentkezhetnek. Kedden frontmentes időre van kilátás, viszont az előző napoknál több helyen felszakadozhat a felhőzet, és kisüthet a nap. Ezeken a tájakon javul közérzetünk, a melegedés viszont többeknél fejfájást, migrént okozhat. Keleten azonban borongós marad az idő, itt továbbra is lehangoltság, rossz közérzet jelentkezhet. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt!
karacsony

Szerda reggelre sokfelé ködössé válik a levegő, napközben is alapvetően borongós, több helyen párás, ködös időre van kilátás, már csak délkeleten és a Dunántúl délnyugati részén süthet ki a nap. Itt 10-11 fok is lehet, máshol 3-8 fok várható.

Csütörtökön, karácsonykor már országszerte borongós, helyenként napközben is párás, ködös időre van kilátás, napsütés csak a magasabb hegycsúcsokon, esetleg Sopron környékén lehet. Szitálás kialakulhat. Napközben 2-8 fok várható.

Karácsony első és második napján is jobbára borongós, szürke, helyenként napközben is párás, ködös időre van kilátás, napsütés továbbra is inkább csak a magasabb hegycsúcsokon lehet. Szitálás előfordulhat. Reggelente 0, +4, napközben 2-7 fok valószínű.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások