Létezik elégedett nő?

Valós félelmek vs. tévképzetek

2014/11/09

Hajlamosak vagyunk azt feltételezni, hogy másoknak sokkal jobb vagy sokkal könnyebb, mint nekünk. Pedig ez koránt sem biztos. Létezik egyáltalán elégedett nő?

Először is, honnan tudhatnánk, hogy mi a valóság és mi a látszat, amit valójában az illető pont azért „tett ki a kirakatba”, hogy különbnek tűnjön. Még ezek az emberek is megnyílnak valakinek, akik bizonyos mértékig tisztában lesznek azzal, hogy a bizonytalanság és az elégedetlenség mindenkiben ott van.

Másodszor pedig az elégedetlenség visz minket előrébb, ha az egészséges keretek között zajlik. Semmi baj nincs azzal, ha folyamatosan fejlődni szeretnénk, és nem érjük be kevesebbel. Ugyanakkor nagyon fontos a pozitív visszajelzés, vagyis a megerősítés, amivel igazolást kapunk arról, hogy jó úton haladunk előre.

Csakis előnyünkre válhat az, ha újabb és újabb célokat tűzünk ki magunk elé. Legyen szó karrierről, magánéletről vagy a testünk formálásáról. Az önsajnálat és a siránkozás a lehető legrosszabb, amit tehetünk. Nem kell beletörődnünk abba a jelenlegi helyzetünkbe, ami nem felel meg a számunkra.

Elsősorban a sztárok azok, akikről azt hisszük, nekik semmi problémájuk nincs, ráadásul az alakjuk miatt sem kell aggódniuk. Természetesen ez nem így van, hiszen a képeken bárki nézhet ki úgy, ahogy azt megálmodta, viszont ez általában nem egyezik meg a valósággal.

Íme egy összeállítás – a Joy magazin alapján – azokról a hírességekről, akik szintén nem voltak elégedettek magukkal:

Hozzászólások