Likőrboros csirke gombával

Nem csak ínyenceknek

2016/08/24

Fél óra alatt kész, és ínycsiklandozóan finom? Ez a likőrboros csirke pontosan ilyen. Ajánljuk mindenkinek, aki szereti a különleges, mégis egyszerű ételeket!

Vendégek jönnek hétvégén? Szeretnéd meglepni a párodat valami finommal? Gyorsan elkészíthető vacsorára vágysz? Ez a likőrboros csirke, más néven pollo al marsala mindhárom alkalomra ideális, de bármilyen más apropóból is felszolgálhatod! Éppen annyira pikáns, hogy mindenki örömmel fogyaszthatja, még a legválogatósabbak is!

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze liszt
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk őrölt fekete bors
  • 1/2 tk oregánó
  • 4 bőr nélküli, csontozott csirkemell, felezve
  • 4 ek vaj
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 csésze felaprított gomba
  • 1/2 csésze likőrbor
  • 1/4 csésze sherry

Elkészítés:

  1. Egy edényben vagy tálban keverjük össze a lisztet, sót, borsot és oregánót. Forgassuk meg a csirkét a lisztben.
  2. Egy nagy serpenyőben olvasszuk meg a vajat az olajban, közepes lángon. Helyezzük a csirkét a serpenyőbe, és süssük, amíg enyhén barna lesz. Fordítsuk meg a húsdarabokat, és adjuk hozzá a gombát. Öntsük hozzá a bort és a sherryt. Fedjük le a serpenyőt, és süssük egyszeri fordítás mellett a csirkét, amíg át nem sül rendesen.
  3. Krumplipürével, rizzsel vagy tésztával tálaljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások