Lime-os sajttorta

Savanykás desszert könnyen

2018/01/30

A sajttorta igencsak közkedvelt édesség lett az elmúlt időben. Egy kis lime-al pedig igazán isteni desszertet készíthetünk! 

Hozzávalók: 

  • 12,5 dkg zabkeksz
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás (L)
  • 50 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg finom szemcséjű kristálycukor
  • 1/2 db biolime reszelt héja és leve
  • lime (a díszítéshez)

Elkészítés: 

1. A sütőt előmelegítjük 155 fokra. A zabkekszet lezárt nejlonzacskóban sodrófával morzsalékosra hengereljük. A vajat felolvasztjuk, tálkában összekeverjük a morzsával, eloszlatjuk egy sütőpapírral kibélelt, 14×22 cm-es, hosszúkás forma alján, és evőkanállal lenyomkodjuk. Az előmelegített sütő középső részében sütjük 15-20 percig, majd kivesszük.

2. A sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra. A krémhez a szoba-hőmérsékletű tojást villával elkeverjük. A szoba-hőmérsékletű krémsajtot és a cukrot robotgép habverőjével simára dolgozzuk. Hozzáadjuk a 1/2 db lime héját, majd levét, végül az elkevert tojást.

3. A túrókrémet a morzsatésztára simítjuk, és az előmelegített sütőben sütjük 35-40 percig. Ezután a sütőt kikapcsoljuk, és a tortát fakanállal résnyire kitámasztott ajtó mellett hűlni hagyjuk kb. 1 óra alatt. Végül a hűtőbe tesszük 3-4 órára vagy egy éjszakára. A felszeletelt tortát a tejszínhabbal és a lime-cikkekkel díszítjük.

forrás

Hozzászólások