Litkey Farkas feladta a Kékszalagot

Közösségi oldalán is tájékoztatta követőit

2014/07/10

Ma reggel rajtoltak el Balatonfüreden a 46. Kékszalag Nagydíj nemzetközi távolsági vitorlás verseny résztvevő hajói. Nem sokkal az indulás után Litkey Farkas, aki a magyar vitorlázás kiemelkedő alakja, valamint tizenegyszeres győztese és címvédője a legrangosabb európai versenynek, kénytelen volt feladni a harcot.

Litkey Farkas

„Feladtuk a 46. Kékszalagot szinte azonnal a rajt után. Elszakadt a forstag tartó két fő kötél közül a jobb oldali, kiesett a kitámasztó rúd és kicsit meg is repedt, ezt nem tudtuk visszaszerelni. A javítás zajlik, estére kész lesz a hajó.” – Osztotta meg követőivel Litkey Farkas, vitorlázó saját facebook oldalán.

Ez a szerencsétlen műszaki baleset újraosztotta a mezőnyt, ami még izgalmasabbá tette versenytársai küzdelmét. Emellett az időjárás sem kedvez a vitorlásoknak, ugyanis a korábbi évekhez képest sokkal hűvösebb van, ráadásul zivatarokra is lehet számítani.

Dr. Kollár Lajos, a Kékszalag Nagydíj nemzetközi távolsági vitorlás verseny elnöke úgy véli, idén rekordot is dönthetnek a Balaton vizén. A legjobbak már 8 óra alatt is teljesíthetik a távot, viszont a leglassabbak akár egy egész napot is kint tölthetnek a magyar tengeren.

kép forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Hozzászólások