Luxus és elegancia raklapból

Ötletes megoldások a kertbe

2015/07/10

Az otthonod csinosítgatása folyamatos igény, amint saját házadba költözöl. Az évek alatt mind untalan újabb és újabb igények merülnek fel, most a fürdőszobát újítsuk, máskor a konyhát. Ilyenkor nyáron a legtöbb időt a házon kívül töltjük, csempésszünk hát egy néhány ötletes megoldást a kertbe, méghozzá raklapból.

Hogy miért ezt a nagyon egyszerű díszítő elemet választottuk? Mert könnyen beszerezhető, számtalan módon és formában alakítható, ráadásul igazán olcsó kivitel. Raklapból készülhet palántázó ágy, kerti hinta felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt, de ne feledkezzünk meg a család kertészkedő tagjairól sem, vagy az elegáns raklapbútorról.

raklap5

Sokan szeretik felhasználni ezt a kézenfekvő megoldást, beszerzése hasonlóan könnyű, mintha tejet vennél le a polcról. Érdekes, hogy gyakran mennyire nem ez jut először eszünkbe, hiszen automatikusan a szállításhoz és raktározáshoz kötjük. Pedig annyi csodás tárgy készíthető raklapból! Már nemcsak a raktárak hideg falai között tesznek jó szolgálatot, bőven túlszárnyalta a tőle elvártakat, hiszen olyan alapvető bútorokon kívül is, mint az ágy, szófa, asztal, további kreatív megoldások születtek az évek alatt. Így találhatsz neki megfelelő funkciót a kertben is.

raklap7

Gyakorlatilag bármilyen berendezési tárgyat, amit elkészíthető fából, megvalósíthatunk raklapból is: virágtartó, hinta, eszköz tároló, megbolondítva egy kis vintage stílussal és színvilággal. Igazi luxus egyedi kivitelben, fillérekből. Íme néhány gondolatébresztő ötlet, hogy mi minden valósítható meg raklapból a kertben.

raklap2

Nem kell hozzá különösebb előképzettség, hogy valamilyen irányba döntve szép megoldás szülessen a kaspóknak, ahova aztán bármilyen elrendezésben felakaszthatjuk kedvenc kerti virágainkat. Persze palántázhatsz is egy raklapból kialakított dobozban, de finom fűszernövények nevelésére is alkalmas.

raklap6

És ne feledkezzünk meg a kertben töltött pihenőidőről sem, amit jóérzéssel megtehetünk például egy ilyen hintaágyban. A felfüggesztéshez használhatunk vastag kötelet, láncot, a lényeg, hogy egy vastag fára helyezzük, vagy jól rögzítsük a terasz gerendáihoz. Csak dobálj rá néhány párnát, pokrócot, és már élvezheted is a hűvös árnyékot.

raklap4

Hozzászólások