Ma beborul az ég

Szél és eső kíséri

2015/09/20

Vasárnap többnyire borult lesz az ég, legfeljebb délután a Nyugat-Dunántúlon vékonyodik el, szakadozik fel a felhőzet. Északnyugat kivételével sokfelé valószínű további eső, zápor, elsősorban a Dunától keletre zivatar.

Az északi, északnyugati szél élénk, több helyen erős, vasárnap az Észak-Dunántúlon, illetve zivatarban átmenetileg viharos lesz.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 19 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 17 és 22 fok között valószínű, de a Tiszántúlon még 25, 26 fokig is felmelegedhet a levegő.

beborulazeg

A szárazföld déli, délkeleti területein folytatódik a nyárias idő. Továbbra is igen meleg van Dél-Olaszországban, a Balkán-félszigeten, ahol 39, 40 fokot is mérnek, és a meleg levegő egészen Fehéroroszországig felnyúlik. A felsorolt vidékeken felhők is alig zavarják a napsütést. Felhős idő jellemzi viszont a Skandináv-félsziget térségét, és az Ural előterében is vastag felhőzet található.

Ezeken a területeken hűvös is van, a csúcshőmérséklet többfelé a 15 fokot sem éri el. Nyugat-, Északnyugat-Európában is – a napsütés ellenére – mérsékelt a felmelegedés. A nyugati hűvös és a keleti meleg levegő határán, a Kárpát-medence nyugati részén egy frontrendszerhez tartozó felhőzóna húzódik, amely vasárnap kelet felé helyeződik. Vasárnapra a medence nagy részén búcsút mondhatunk a nyárias időnek.

Hozzászólások