Ma fellélegezhetünk, csak később jön a durva fagy

2016/01/12

Kedden változóan felhős-napos időre van kilátás, ugyanakkor már csak kevés csapadék fordulhat elő. 

received_2491012060986581

Kezdetben délnyugaton, délen lehet kisebb eső, zápor, délután az északi tájakon alakulhat ki egy-egy zápor. Sokfelé élénk, erős lesz a nyugati, délnyugati szél. Hajnalban -1 és +4°C, délután 6 és 12°C között alakul a hőmérséklet, délen várható a melegebb idő.

Még jelentkezhetnek kettősfronti tünetek, de délutánra mindenhol megszűnik a fronthatás. A nap első felében az érzékenyek körében a légnyomás-változás és a szeles idő miatt még fejfájás előfordulhat, de nyugtalanság, ingerültség is jelentkezhet. Romlik a hő- és komfortérzetünk, de még így is enyhe idő várható januárhoz képest.

A délnyugati, déli tájakon, délután az északi tájegységeiken találkozhatunk kisebb esőtől, egy-egy záportól vizes, csúszós útszakaszokkal. Többfelé élénk, erős lesz a délnyugati, nyugati szél, mely jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását

Szerda reggel többfelé gyengén fagyhat, délen és a szélvédett északi völgyekben pára, köd is kialakulhat, napközben pedig 3-8 fok valószínű. Változóan felhős-napos időre készülhetünk elszórt záporokkal, helyenként hózáporokkal. Északon, északkeleten továbbra is szeles lesz az idő.

Csütörtök hajnalban még elszórtan lehet vegyes halmazállapotú csapadék, majd napközben átmenetileg szárazabb lesz az idő. Helyenként élénk lehet a szél. Hajnalban sokfelé gyengén fagyhat, délután 2-7 fok várható.

Pénteken egy mediterrán ciklon érkezik, mely kezdetben vegyes halmazállapotú csapadékot hoz, de délután már mindenhol havazás várható. A déli tájakon jelentősebb mennyiségű hóréteg is kialakulhat. Feltámadhat az északnyugati szél. Helyenként napközben is fagyhat. Vasárnaptól kemény fagy jöhet.

Forrás: Időkép

Hozzászólások