Ma lép színpadra Kállay-Saunders András

Kezdődik az 59. Eurovíziós Dalfesztivál

2014/05/06

Ma este rendezik az 59. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét a dán fővárosban, Koppenhágában. A Magyarországot képviselő Kállay-Saunders András utolsóként, 16-ikként adja elő Running című dalát.

Az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) által 1956 óta minden évben megszervezett versenyben idén 37 ország előadói indultak. A keddi első elődöntőből tíz ország kvalifikálja magát a szombati döntőbe, csütörtökön 16-an lépnek színpadra, és közülük is tíz lesz döntős. A finálénak automatikusan tagja a hat kiemelt ország (az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Spanyolország, valamint a rendező Dánia).

A mai elődöntőben éneklő Kállay-Saunders András azzal vívta ki a jogot a koppenhágai részvételre, hogy februárban megnyerte a magyarországi válogatóversenyt, A Dalt. A Running című szám társszerzője Szakos Krisztián, az egykori hajógyári szigeten, a B&W Hallernében az énekes mellett két táncos, Likovics Alexandra és Nagy Tibor, valamint Cselovszki Rozina és Fedor Kyra vokalista egészíti ki a produkciót.

Az elődöntőket, valamint a szombati döntőt az M1 élőben közvetíti.

Hozzászólások