Ma már több órára kisüt a Nap!

Hajnaltól csökken a felhőzet

2015/04/07

Kedd hajnalban észak felől csökken a felhőzet, főként délen, délkeleten várható helyenként eső, havas eső. Kedden délen is csökken a felhőzet, az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütésre számíthatunk, csapadék nem valószínű.

Az északkeleti, északi szél megerősödik, hétfőn néhol, kedden többfelé viharossá is fokozódik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet kedden 9 és 14 fok között alakul.

 naposido

Észak-, Kelet- és Dél-Európa fölött ciklonok és frontjaik alakítják az időjárást. Emiatt sokfelé többször erősen felhős az ég, és szárazföldünk délkeleti részén többfelé esik az eső, a Kelet-európai-síkság térségében havazik, az északi tájakon pedig szórványosan fordul elő eső, záporeső.

Ugyanakkor Nyugat-Európa fölött anticiklon helyezkedik el, így a Brit-szigetek, valamint Franciaország fölött általában kevés a felhő, sokat süt a nap, számottevő csapadékról nem érkezik jelentés. Továbbra is Európa-szerte hűvösebb az idő az ilyenkor megszokottnál, a legmagasabb nappali hőmérséklet kontinensünk északi felén általában 3 és 11 fok között változik, délen és nyugaton kissé melegebb van, ott a délutáni órákra 11, 17 fok közé melegszik fel a levegő.

A legmelegebb a Pireneusi-félszigeten van, arrafelé többnyire 20, 27 fokot mérnek. Kedd estig a Kárpát-medence fölé eleinte kelet felől nedvesebb, majd észak felől egyre szárazabb, továbbra is hideg léghullámok érkeznek.

Hozzászólások