Ma a napsütés a főszereplő

Kellemes hőmérséklet várható

2014/09/18

Csütörtökön az éjszakai köd feloszlását követően többnyire folyamatos napsütés várható gomoly- és fátyolfelhőkkel. Csapadékra nincs kilátás.

A délkeleti szél csütörtökön többfelé megélénkül, a Fertő-tó és Sopron környékén meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 12 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 22 és 25 fok között alakul.

Mivel csütörtökön napközben sehol sem várható csapadék, így esőtől nedves, vizes útszakaszoktól nem kell tartanunk. A napsütés miatt érdemes vezetés közben napszemüveget viselni! Hajnalban a szélvédett, szélcsendes tájakon többfelé pára, foltokban köd okozhat rossz látási viszonyokat

napos2

Folytatódik a frontmentes idő. Szervezetünknek alkalma nyílik a pihenésre, feltöltődésre, regenerálódásra. A napos időben érdemes lesz minél több időt a szabadban tölteni. Megnő megfázásveszély, reggel és este hűvösebb idő várható, ezért öltözködjünk rétegesen. A reggeli órákban az érzékenyek körében jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi panaszok.

Időjárási helyzet Európában

Portugáliától északnyugatra örvénylik az a ciklon, amely a Pireneusi-félszigeten okoz felhős időt, több helyen esővel, záporral, zivatarral, ugyanakkor a legmagasabb nappali hőmérséklet továbbra is 30 fok közelében alakul. Másutt azonban egy hatalmas kiterjedésű anticiklonnak köszönhetően többnyire napsütés várható, eseménytelen az idő, és a csúcshőmérséklet is a sokéves átlagnak megfelelően alakul. Ennél melegebb az Északi-sarkkör mentén – 15, 17 fok – és a Brit-szigeteken – 19, 24 fok – lehet. Csütörtök estig a Kárpát-medence térségét elkerülik az időjárási frontok.

Hozzászólások