Ma újra kisüt a Nap!

Az idő kicsit melegszik

2015/10/28

Szerdán a reggeli pára, köd feloszlását követően ismét többfelé kisüt a Nap, erősebben felhős főként nyugaton maradhat az ég. Ott gyenge eső is kialakulhat néhol.

A középső országrészben élénk, északnyugaton erős lehet a délkeleti szél. Helyenként csípős lesz a reggel, délután pedig 12-17°C várható.

reggel még többfelé sűrű köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, majd később mindenütt javulnak a látási körülmények. A Dunántúl északi felén és a középső tájakon az élénk délkeleti szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását.

naposido

Csütörtökön a Dunántúlon lehet erősen felhős az ég, ahol elszórtan kisebb eső, egy-egy zápor kialakulhat. Keleten a köd feloszlását követően sok napsütés várható. Napközben 10 és 17°C közé emelkedhet a hőmérséklet.

Pénteken és a hétvégén újra a napsütésé lesz a főszerep a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően. Csak időnként élénkülhet meg a délkeleti szél. Ismét hidegebbek lesznek a hajnalok, délutánonként pedig 13-15°C várható, vasárnap lehet ettől pár fokkal hűvösebb.

A csendes őszi idő előreláthatólag a jövő héten is folytatódik. Hétfőn és kedden egyre hidegebbek lesznek a hajnalok, a minimumok többfelé fagypont alatt alakulnak, míg a maximumok 9 és 14 fok között.

Forrás: Időkép.hu

Hozzászólások