Ma van a kávé világnapja, ünnepeld ezzel!

Mandulás kávétorta

2017/09/29

A kávé csodálatos dolog, így nem meglepő, hogy jár neki egy világnap a naptárban. Ünnepeld ezzel a fenséges kávétortával!

Hozzávaló a mandulás kávétortához: 

  • 8 tojásfehérje
  • 280 g porcukor
  • 110 g mandula
  • 120 g rétesliszt
  • A krémhez:
  • 8 tojássárgája
  • 140 g porcukor
  • 250 g habtejszín
  • 40 g finomliszt
  • 250 g vaj
  • 120 ml erős feketekávé
  • mandulaforgács

Elkészítés:

1. A tojásfehérjéket a cukorral verjük kemény habbá. Óvatosan keverjük hozzá a porrá őrölt mandulát, valamint a lisztet. Egy kerek tortaformát vonjunk be sütőpapírral, és öntsük bele a piskótatésztát. Süssük 170 °C-on, 30 percig.

2. A kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk három lapra, majd csepegtessük le egy kevés feketekávéval. A krémhez a tojássárgákat vízgőz fölött keverjük össze a tejszínnel, a liszttel és a cukorral. Főzzük sűrűre. A kihűlt masszához adjuk hozzá a habosra kevert vajat és 100 ml kávét.

3. A tortalapokat töltsük meg a kávékrémmel, majd vonjuk be vele a torta külsejét is. Az oldalát díszítsük mandulaforgáccsal és kávészemekkel.

Jó étvágyat! 

forrás

Hozzászólások