Mad Max és Ex Machina VHS-en. Vennéd?

A retro köntös gyönyörködtet!

2015/12/07

Emlékszel még, milyen érzés pár nap késés után rohanni a tékába, mert elfelejtetted visszavinni a VHS kazettákat? Valószínűleg a fiatalabb generációnak nincs meg ez az érzés, hiszen már nekem is alig-alig dereng. Jött a CD, a DVD, aztán a torrent, és végül senki sem járt a kölcsönzőkbe. Az alábbi gyűjteményből viszont megtudhatjátok, milyen lenne egy videotéka kínálata, ha még mindig a VHS lenne az úr!

 

Tételezzük fel egy pillanatra, hogy az őrült iramú technológiai fejlődés a 80-as évek közepén, de inkább valahol az elején megállt. Még mindig a mágnesszalagos kazetták a menők, és apa rohadt nagy pofonokat osztogat, ha valaki ráveszi a hétvégi meccsre a Dallas utolsó részét. Nos, ebben a korban nagyjából így néznének ki a legnagyobb idei filmsikerek:

01

Igen, kifejezetten vicces Tom Hardy arcát egy VHS kazetta borítóján látni – már amennyi egyáltalán látszik belőle… Mégis, valahogy jól áll neki ez a retro stílus, és a kép még abban is nosztalgikus érzéseket kelthet, aki már az ADSL internet korszakában szocializálódott. És azért a TV se semmi.

collage1

“Kérjük, tekerje vissza a szalagot!” Na ezen nagyon vigyorogtam. Ehhez hasonló mondatot nagyjából egy évtizeddel ezelőtt hallottam utoljára, mikor nagyapámnak még be tudtam adni, hogy a Bud Spencer DVD-t is vissza kell tekerni, ő pedig szorgalmasan meg is tette…

Ezeket a (VHS szemmel nézve) posztapokaliptikus túlélőket simán el tudnám képzelni egy-egy fanatikus gyűjtő szobájában. Az életben nem fogja megnézni -hiszen lassan nincs is min-, mégis megvásárolja, hogy aztán féltve őrzött dísze legyen valamelyik vitrinjének. Sőt, akár én is elfogadnék egy ilyen pakkot, csak fizetni ne kelljen érte.

A további képeket megtaláljátok a galériánkban!

(Forrás: imgur)

Hozzászólások