Mádai Vivien aggódik születendő gyermekéért

Speciális géppel figyeli babáját a műsorvezető

2014/09/03

Minden kismamára jellemző, hogy idegeskedve gondol arra, vajon mi történhet a pocakjában. Ez az aggodalom, amit olykor hajlamosak túlzásba vinni teljesen természetes, hiszen ki ne féltené saját gyermekét?! Mádai Vivien például folyamatosan kapcsolatban van orvosával egy speciális gépnek köszönhetően.

A kismamák már otthon is figyelhetik a hasukban növekvő gyermeküket egy különleges CTG-gép segítségével. Habár a leendő anyukák többsége valószínűleg nem tudja megfejteni az eszköz által küldött adatokat, azonban arra is van lehetőség, hogy ezeket a kezelőorvos figyelje távolról, mobiltelefonján keresztül. Így bármikor tud üzenni a páciensnek, ha valamilyen rendellenességet észlel.

Ki ne szeretne egy ilyen géppel élni a terhesség hónapjaiban? Mádai Vivien is azok közé tartozik, aki úgy véli, jobb félni, mint megijedni.

„Valóban kicsit félősebb vagyok a kelleténél, ezt sajnos nem tudtam leküzdeni. Ez talán azért is van így, mert nemrég a fülembe jutott egy ismerős kismama története, akinél a magzat méhen belüli oxigénellátottsága tartósan lecsökkent, és éppen ennek a különleges gépnek köszönhette, hogy ő és a kislánya egészségesen megúszták a dolgot. Zénó szerencsére jó baba, sokat alszik, a mérések alapján minden paramétere rendben van, átlagos súlyú, és rengeteg haja van. – nyilatkozta a Blikknek. Számomra megnyugtató ez a megoldás, így nem aggódom annyit, biztonságban érzem magam, olyan, mintha az orvosom folyamatosan szemmel tartana bennünket, hogy minden rendben van-e.”

madaivivien
Mádai Vivien és a speciális CTG-gép (fotó: Blikk / Pozsonyi Zita)

A műsorvezető orvosa, Dr. Török Miklós is elárulta véleményét ezzel az eljárással kapcsolatban: Előfordult olyan eset, ahol a teljesen panaszmentes édesanya egészsége is veszélyben volt, ezért a 35. héten császármetszést kellett végezni. De hála ennek a gépnek, a gyermek és az édesanyja is egészségesen átvészelte a szülést.”

Hozzászólások