Madeira: a delfinkolóniák otthona-videó

A következő videón te is tuti elámulsz

2016/08/05

Madeira a nyugalom, a kellemes séták és a különlegességek szigete. Sokan csalódottan térnek haza, mi viszont olyan videót mutatunk, hogy csak ezért megéri ellátogatni.

Ha szórakozóhelyekkel és lüktető éjszakai élettel teli nyaralásra vágysz, jobb, ha nem Madeira szerepel az álmaidban. Ellenben ha vonzanak a csodálatos természeti  tájak, a kellemes esti séták és nyugalomra van szükséged, megfelelőbb helyet aligha találnál. 

Bárkit megkérdezünk, egyszer már biztos járt hajókiránduláson, ahol delfin nézést ígértek testközelből. Sokan be is dőlnek az ajánlatoknak, amik általában kudarcba fulladnak. Mikor Madeirán jártam, én is próbát tettem újból a delfin lesre. Ezúttal viszont tényleg hatalmas szerencsém volt, hiszen egy közel száz főből álló delfinkolónia csatlakozott a csónakunkhoz. Az érzés, hogy ott úsznak 1-2 méterre tőlem és, hogy végre nem fölöslegesen fizettem ki az árát a kirándulásnak, felemelő volt. Az élmény nem csak attól vált érdekessé, hogy valóságos volt, hanem attól is, hogy valóban szakképzett tengerbiológusok adtak számot tudásukról. A delfinek kilométereken keresztül játszadoztak a csónak által keltett hullámok habjaiban. 

A róluk készített videót pedig most veletek is megosztom. 

Hozzászólások