Magánéleti válság és problémák

Máté Mágus válaszol

2015/04/24

Minden pénteken szakértő jósunk, Máté Mágus válaszol kérdéseitekre. Nincsenek tabuk, semmi sem kínos, bátran kérdezd meg azt, amit még a legjobb barátodtól sem mernél! Máté egy ismeretlen ismerősként, objektíven, a legjobb tudása szerint világít rá a problémára és a megoldásra. Öt kérdés, öt jóslat, minden héten! Segítünk!

 

mate_magus
Máté Mágus, az RC News horoszkóp szakértője

Minden áldott nap látok a villamoson egy fiút, aki nagyon tetszik nekem. Az utazás alatt könyvet olvas. Nagyon szívesen megszólítanám, de nem merek kezdeményezni és zavarni sem szeretném. (Éva, 24)

Kedves Éva! Egyáltalán nem zavarnád, ha megszólítod, bár a lapok alapján, túl sok jóval nem tudlak kecsegtetni. A fiú nem egyedülálló, és hűséges típus, így még egy kalandba se menne bele. Egy jó barátot viszont könnyen szerezhetsz, ha mersz megszólalni.

That is too loud

A szomszédom botrányosan hangos, hiába szóltam már neki többször is, hogy halkítsa le a zenét este 11 után. Elköltözni nem szeretnék. Hogyan hathatnék rá? (Sándor, 52)

Kedves Sándor! Ebben az esetben csak a hivatalos szerv tud az ön rendelkezésére állni. Hívja a rendőrséget, hiszen amit a szomszédja végez, az már különböző jogokat sért. Ez megoldás lehet a problémájára, és így elkerülhető a költözés is.

 

Elhagyott a szerelmem, de nem szeretnék ebbe beletörődni. Van rá mód, hogy újra együtt lehessünk? (Liza, 28)

Kedves Liza! Mivel úgy látom, hogy még a párod sem zárta le ezt teljesen, és vannak érzelmei feléd, így egy szerelmi kötés segíteni tud abban, hogy újra egymáséi legyetek. Ehhez keress fel, és megbeszéljük a részleteket, hogy miként tudok neked segíteni!

 

Néha úgy érzem, haszontalan az életem. Elmúltam 40 éves, még nincs gyermekem, se férjem és lassan már úgy érzem, nem is lesz. Persze szeretnék. Azt hiszem depressziós vagyok. (Erzsébet, 43)

Kedves Erzsébet! Valóban depressziós vagy, ezért itt az idő arra, hogy elmenj egy pszichológushoz vagy pszichiáterhez. Segítségre van szükséged, mielőtt mélyebbre süllyedsz a problémáidban. A jövő még nagyon sok esélyt tartogat a számodra, úgyhogy nem kell lemondanod a vágyaidról. Fel a fejjel!

 iStock_000021224510_Small

A barátnőm minden este fáradtságra hivatkozva nem bújik velem ágyba. Igaz, rengeteget dolgozik, de ideje lenne belenéznem a telefonjába? Most úgy érzem, ez a válság áthidalhatatlan. Lehet szeretője van? (Alex, 32)

Kedves Alex! Ne nézz bele a telefonjába, de beszéljetek a viszonyotokról. A lapok is azt mutatják, hogy valami már nem a régi. Lehet, hogy egy komoly beszélgetés alatt kibukik a szög a zsákból, és jobb esetben még meg lehet oldani a problémát. Szélsőségesebb esetben szakítás lesz a vége.

Hozzászólások