Magányos kutyusból hűséges barát

Az extrém maratoni futó hű társra lelt

2016/08/03

Sokszor a legjobb barátságok a legszokatlanabb helyzetekben és időkben szövődnekEgy sportoló a sivatagban talált rá hűséges társára.

Dion Leonard hosszútávfutó éppen részt vett egy extrém maratonon, amikor megismerkedett újdonsült barátjával. Az új pajtás Gobi, hűséges társa volt a verseny alatt végig, így szoros kötődés alakult ki közöttük.

Gobi a 7 napos, 250 km-es út alatt végig a férfival tartott. Hamar összebarátkoztak és megszerették egymást. Sajnos a cél után el kellett váljanak egymástól, de szerencsére nem véglegesen. Dion reméli, hogy haza tudja majd vinni Edinburghba a kutyust. Mr. Leonard közösségi felhívást indított annak érdekében, hogy terve sikeres legyen, a hazaszállítás ugyanis nem olyan egyszerű. Ahhoz, hogy meglegyenek a szükséges orvosi és egyéb papírok, 5000 fontot (1.800.000 ft) kell kifizetni. A felhívás neve: “ Hazavinni Gobit.”

A kitűzött célt már el is érték, 231 támogató 7700 fontot gyűjtött össze. (2.800.000. ft)

“Gobi a második napon úgy döntött, hogy velem fut tovább az előttem álló szakaszon, ami mintegy 25-30 kilométeres táv volt a Tian Shan hegységben. Valójában a kis barátom már akkor a csapattal volt, mielőtt még elértük volna Kína egyik legnagyobb homokdűnéjét, így már minden versenyzővel baráti viszonyban volt. A második nap viszont úgy döntött, csak mellettem akar lenni. Mindig előre futott 20-30 métert, és megvárta, míg odaérek én is. Így ment ez végig. Pici kutyus, hatalmas szívvel. Voltak időszakok mikor arra gondoltam, hogy én azért vagyok itt, hogy versenyezzek és nyerjek de sokszor ütköztünk akadályokba. Pédául volt, hogy át kellett kelni egy nagy folyón, ott pedig segítenem kellett átjutni Gobinak. Valójában erre nem lett volna időm, de aztán rájöttem, hogy muszáj magammal vinnem.”

Gobi jelenleg még Kínában van és Dion egyik barátja viseli gondját. Éppen szervezés alatt áll, hogy eljuttassák az orvosi kivizsgálásokra Beijingbe, majd onnan az Egyesült Királyságba. Mr Leonard nagyon reméli, hogy karácsonyra már együtt lehetnek. Azt nyilatkozta, hogy ez lenne a legcsodálatosabb ajándék számára. Mindemellett nagyon hálás mindenkinek aki támogatta őket, hogy ismét egymás mellett lehessenek. 

Forrás: www.bbc.com

 

Hozzászólások