Magdi anyust visszazavarták a határtól

Óriási kerülőt tettek

2015/09/14

Borzasztó pech-sorozaton van túl Fodor Zsóka. Magdi anyust nem akarták átengedni a Román határon, ezért harminc óra alatt 1800 kilométert volt kénytelen utazni.

Mivel Románia és Magyarország is az EU tagja, így a határon nem kell útlevelet felmutatni, ezért Fodor Zsóka nyugodtan indult el nélküle az erdélyi fellépésére két kollégájával. Csakhogy a határon mégsem jutott át a Barátok közt egykori Magdi nénije…

Indulás előtt itthon gondosan kitettem az összes iratomat, nehogy elvesszenek. Aztán beültünk Gál Tamás autójába Lénárt Lacival, lelkileg felkészülve a hét és fél órás útra. A határnál a román határőr kérte az útlevelem, mire elmagyaráztam neki, hogy nem kell, engedjen át nyugodtan. Nem engedett, szigorúan ismételgette: „Vissza!”. Könyörögtem neki én is és a magyar határőr is, de minden hiába. Mit tehettünk, elindultunk vissza, Pestre. Kétszázhatvan kilométer… Eltettem az útlevelem, és éjjel fél háromkor már Debrecen előtt voltunk, ahol egy kútnál megálltunk pihenni” – mesélte Zsóka a Borsnak.

Magdi anyus

Bár ekkor azt gondolta, túl vannak a nehezén, innen már gyerekjáték lesz az útjuk, nagyot tévedett.

Nem indult el a kocsi, mert lemerült az elem a slusszkulcsban! Lassan jött fel a nap, mi pedig mindent megpróbáltunk, hívtuk a márkaszervizt is, de hiába. Tizenegykor kezdődött volna a bejáró próba Mikházán… Aztán egyszer csak a kesztyűtartóban Tamás megtalálta a pótkulcsot. Boldogan indultunk tovább, van útlevél, van kulcs, mi baj lehet? A frissen vásárolt GPS-be magabiztosan beütöttük a címet, nem tudtuk, hogy Romániában van vagy öt Mikháza. A GPS elvitt arra, amelyik Moldvában van. Szerencsére felhívtak a színházból, hogy merre járunk? Kiderült, hogy kétszáz kilométerrel túlmentünk. Éppen harmincadik órája voltunk úton, ébren, amikor végre megérkeztünk. A három óriási malőr miatt 1800 kilométert autóztunk. Ilyen velem még nem történt!” – mesélte a színésznő, aki ma már csak nevet az egészen, akkor azonban borzasztóan lefárasztották a történtek.

Hozzászólások