Magyar csapat is teljesítette a világ legnehezebb extrém sport-versenyét

Hegyi kerékpár, vadvízi evezés, siklórepülés, síelés is szerepelt a feladatok között

2014/09/18
Magyar csapat is teljesítette a világ legnehezebb extrém sport-versenyét

A Kovács László, Dósa Richárd, Járdán Zsolt, Nagy László összeállítású magyar csapat idén is teljesítette a világ egyik legnehezebb extrém sport-versenyét, a 27. Red Bull Dolomitenmannt.

Az együttes csütörtöki tájékoztatása szerint a megmérettetésen 124 csapat 496 sportolója vett részt, a magyarok összetettben a 85. helyen végeztek.

fotó: www.superbroker.hu

Az Alpokban fekvő Linzben múlt hétvégén rendezett viadalon a részt vevők 12 kilométeres hegyi futással kezdtek, ez alatt 2000 méternyi szintkülönbséget kellett legyőzniük. A futó ezután egy siklóernyősnek adta át a képzeletbeli stafétabotot, utóbbinak – hegyi futással nehezítve – 2441 méterről kellett átrepülnie egy másik hegy 1000 méteren fekvő pontjára (irány és célrepülés időre).

extrem-sport-kepek-1-kepen-12-610x403
fotó: www.haerdekel.hu

Ezek után a vadvízi kajakos következett, akinek futás után 7 méter magasról kellett a folyóba ugrania, majd öt kilométeren át kapukat kerülgetnie. A hegyikerékpárosok fejezték be a versenyt, rájuk 28 kilométeres megfeszített kerekezés várt, miközben 680 méteres szintről kellett 2057 méter magasra feltekerniük, majd a végén egy fekete, azaz a legnehezebb minősítésű sípályán lejönniük. (MTI)

Hozzászólások