Magyar focisiker: Dárdai edző lett a Bundesligában

Marad energia a válogatottra?

2015/02/06

Komoly magyar futballsikernek számít, hogy csütörtökön a Hertha BSC megbízott edzője lett Dárdai Pál, aki egyben a magyar válogatott szövetségi kapitánya is. De vajon lehet a két munkát egyszerre, száz százalékosan csinálni?

A tizenkilenc forduló után a Bundesliga utolsó előtti helyén álló Hertha BSC vezetősége csütörtök délben úgy döntött, a gyenge eredmények miatt megválik Jos Luhukay vezetőedzőtől, és a helyére Dárdai Pált ülteti, egyelőre csak megbízott edzőként.

Nagyon régen volt ilyen magyar futballsiker, pláne a belterjes, korlátolt magyar edzőszakmában, melyre évtizedek óta nincs is külföldi kereslet. A hervasztó közeget azonban kicsit talán felrázta Dárdai tavalyi, szövetségi kapitányi kinevezése.

Dárdai Pál
Dárdai Pál edzői karrierje szépen alakul (Fotó: MTI)

Német sajtóhírek szerint a berlini klub még nem döntött a vezetőedző hosszútávú pótlásáról, az eddig az utánpótlásban dolgozó Dárdai ideiglenes kinevezése egyelőre csak átmeneti megoldás, a hosszabbítás nyilván az eredményektől függ.

Az egyetlen probléma német részről az, hogy az új trénernek még nincs meg minden edzői papírja, viszont ezért nevezték ki mellé Rainer Widmayert is, aki régi motoros, és már korábban is töltött be segédedzői pozíciót a Herthánál.

Dárdai ugyanakkor a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya is, és akármennyire is óriási dolog az, hogy leülhet egy német élvonalbeli csapat kispadjára, kérdés, hogy főállásban tudja-e csinálni a két, száz százalékos odafigyelést követelő munkát.

A Magyar Labdarúgó-szövetség mindenesetre annyit reagált a hírre, hogy megerősítette pozíciójában Dárdai Pált, mert szerinte a két munka nem akadályozza egymást, sőt, csak erősíti, a németek ráadásul már tavaly jelezték, hogy a magyar fél számíthat olyan előléptetésre, mint ami tegnap történt.

Hozzászólások