Magyar trollhadsereg támadta meg az angol focit

No Bajner, no party!

2015/01/21

Bajner Bálint a magyar futball egyik legérdekesebb figurája lett az utóbbi időben, bár maga valószínűleg nem ilyen kétes népszerűségre vágyott. Ugyanis akárhova igazol Európában, a magyar internetes trollok mindenhova követik, és ironikus kommentjeikkel megszállják új klubjának honlapját.

Bajner Bálinthoz nagy reményt fűztek a magyar focirajongók, mert remélték, hogy a 196 centiméter magas csatár személyében talán lesz egy igazi erőcsatárunk. Akit a magyar futball ráadásul elfelejtett, miután 2007-ben, tizenhét évesen eljött Sopronból, de a sors a német sztárcsapathoz, a Borussia Dortmundhoz vetette, ahol reményteljesnek is tűnt a kezdés.

A jövő mégsem úgy alakult, ahogy tervezte, nem tudta beverekedni magát az első csapatba, és eligazolt. Egyre inkább internetes ugratások tárgya lett, amit leginkább saját nyilatkozatainak köszönhetett. Először nevetve kijelentette, hogy nem érdekli sem a magyar foci, sem a válogatott, majd új autójával dicsekedett, mint legnagyobb álma teljesülésével.

bajnerbelso
Fotó: Facebook

De akkor jutott a “csúcsra”, amikor már az angol másodosztályú Ipswich Town játékosaként edzője már a 44. percben lecserélte, és ahelyett, hogy önkritikát gyakorolt volna, a meccs után azt találta mondani, hogy Mick McCarthy csak azért hozta le őt a Fulham elleni meccsen már a félidei szünet előtt, hogy a közönség megtapsolhassa.

Ezt már nem bírták cérnával a magyar szurkolók, szervezett támadásba lendültek, és beindult az internetes iróniagyár. “No Bajner no goals!” és “No Bajner no party!” – voltak a hozzászólások fő jelmondatai, amelyek ezután ott álltak minden egyes, a játékosról szóló cikk alatt, méghozzá tömegével.

Mikor az angol harmadosztályú Notts County csapatába igazolt, és edzője nem rakta azonnal a kezdőcsapatba, a magyar hozzászólok pedig szinte azonnal megszállták, és csaknem lebénították az oldalt. Olyan viccesnek és gúnyosnak szánt, angol-magyar keverék-hozzászólásokkal “trollkodták szét”, mint “Bajner in dö kezdőbe”, vagy “Why you nem put Bajner in the kezdőcsapat? You may lose the mérkőzés”.

A jelenség már Angliában is feltűnt a sajtónak, legutóbb a Nottingham Post írt róla kedden. Lehet, hogy a 24 éves Bajner játékán még csiszolni kell, de hogy reklámértéke már van, az biztos. A magyar szurkolók összeállítása Bajner Bálint 2014-es évéről:

Hozzászólások