A magyar vízipólósok mindenkit legyőztek

Veretlen maradt a Benedek-csapat

2015/02/16

Százszázalékos maradt a magyar férfi vízilabda-válogatott a budapesti Volvo-kupán, amelyen az Egyesült Államok és Horvátország után Kanadát is legyőzte. Igaz, utóbbit a vártnál nehezebben, de egy huszáros hajrával végül sikerült legyűrni.

A férfi vízilabda Volvo-kupát már kilencedik alkalommal írták ki 2015 februárjában, de először rendezték Budapesten, a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában. A négycsapatos tornán az olimpiai bajnok Horvátországon és a világbajnok Magyarországon kívül az Egyesült Államok és Kanada vett részt.

Benedek Tibor szövetségi kapitány csapata egy könnyed sikerrel kezdett az USA 21-11-es legyőzésével, majd jött a legkeményebb találkozó, a magyar-horvát, melyen Vámos Márton századik, Varga Dénes kétszázadik, Madaras Norbert pedig háromszázadik válogatott mérkőzésén ereszkedett a medencébe.

Férfi vízilabda - Volvo Kupa - Magyarország - Kanada
A tornagyőztes magyar válogatott (Fotó: MTI)

Az agresszív, jó kezdést követően az előnyt sikerült a végéig megtartani, 9-6-os győzelem lett a vége, a horvátok így az utóbbi két évben nem tudják legyőzni a magyar csapatot. Ivica Tucak, a horvát kapitány nem is jelent meg a meccs utáni kötelező sajtótájékoztatón, a mieink viszont második győzelmükkel megnyerték a tornát.

A harmadik meccs így sima lehetett volna, ha éppenséggel Kanada nem kapja össze magát, és nem tartja magát keményen három negyeden keresztül. A hajrában viszont sikerült fordítania a Benedek-csapatnak, amely így megőrizte százszázalékos teljesítményét a kilencedik Volvo-kupán.

“Dicséretet érdemel a csapat, mert a végén megfordította a meccset – értékelt a kapitány a meccs után. – Ez mutatja meg az igazi erőnket, hogy mennyire erősek vagyunk mentálisan. és hogy akadtak nálunk olyanok, akik a hátukra tudták venni a csapatot, hogy megfordítsák a meccset. Összességében nagyon elégedett vagyok, mert kifejezetten jól sikerült a torna.”

9. Volvo Kupa, Budapest:
Magyarország – Egyesült Államok 21-11 (7-4, 4-2, 5-1, 5-4)
Magyarország – Horvátország 9-6 (2-0, 3-2, 2-2, 2-2)
Magyarország – Kanada 9-7 (2-1, 2-1, 0-3, 5-2)

A torna végeredménye:
1. Magyarország, 9 pont
2. Horvátország, 6 pont
3. Kanada, 1 pont (23-31)
4. Egyesült Államok, 1 pont (30-47)

A tornagyőztes magyar csapat tagjai: Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok), Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc, Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Szivós Márton, Madaras Norbert, Mezei Tamás, Vámos Márton, Varga Dénes, Német Toni, Manhercz Krisztián (mezőnyjátékosok)

Hozzászólások