Magyarellenesség miatt szakadt félbe a meccs

Tizenkét percet állt a játék a román bajnokin

2015/12/04

A tegnapi Dinamo Bucuresti – CSMS Iasi meccsen a játékvezető kénytelen volt félbeszakítani a mérkőzést, mivel a Dinamo szurkolói magyarokat sértő rigmusokat kezdtek skandálni. Ez rögtön azután történt, hogy a Iasi csapatát tarkító Bőle Lukács hozzáért a labdához.

 

A meccs 35. percében “Ki a magyarokkal az országunkból”, és ehhez hasonló bődüléseket hallattak a nézőtéri szurkolók, a bíró pedig azzal próbálta lehűteni a kedélyeket, hogy félbeszakította a játékot. Maga a Dinamo stábja is csitítani kezdte a hőbörgőket, hangosbeszélőn is nyugalmat kértek, sőt maga a csapat vezetője és egyik játékosa is felszólította őket, hogy szurkoljanak sportszerűen. Egyeseket nem igazán lehetett szép szóval meghatni, inkább kivonultak a stadionból.

A gyűlölködő megnyilvánulásoknak az lehet az oka, hogy három nappal ezelőtt a román titkos rendőrség állítása szerint, Kovászna megyében meghiúsították a magyar szélsőséges Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom román nemzeti ünnepre tervezett merényletkísérletét. Szomorú lenne, ha egy sporttól független esemény elhomályosítaná, az egyébként mostanában jól teljesítő magyar futballisták eredményeit. 

Romániában első osztályú meccs még nem szakadt félbe idegen gyűlölet miatt, ennek köszönhetően a Dinamo Bucuresti 50 ezer és 4,9 millió forint közötti büntetéssel számolhat, és még egy zárt kapus labdarúgó játék is várhat rájuk. Bőle Lukács, a román Liga 1 egyetlen magyar játékosa mindezek ellenére töretlenül végigjátszotta a mérkőzést. A találkozó eredménye egyébként 0-0-ra végződött.

Hozzászólások