Magyarország a legjobb 16 között!

A németek győzelmével eldőlt a mi sorsunk is

2016/06/21

Az Európa Bajnokság kezdetekor valószínűleg még senki nem gondolta volna, hogy Magyarország válogatottja mondhatni nehézségek nélkül továbbjut. Pedig ez történt!

Az észak-írek fölötti egy gólos sikerével Németország nem csak saját csoportelsőségét biztosította be, hanem Magyarország továbbjutását is a csoportból. Innentől kezdve szinte mindegy, hogy holnap Portugália ellen mit játszunk, Dzsudzsákék mindenképpen tovább mennek, hiszen a 6 csoportból a 4 legjobb harmadik is tovább jut. A magyar válogatott pedig már mindenképpen közöttük lesz. 

via Index

A holnapi mérkőzés már csak azt fogja befolyásolni, hogy hányadikként megyünk tovább, ugyanis ha legyőzzük Cristiano Ronaldoékat, akkor a csoport éléről várhatjuk a folytatást. Ez azonban azt jelentené, hogy a válogatott akár Németországgal is szembetalálhatná magát, ami pedig lássuk be, nem lenne életbiztosítás, főleg a múltkori 2:0 után. Ha azonban a portugál gárda legyőzne minket, de az osztrákok nem tudnák legyűrni az izlandiakat, akkor másodikként várhatnánk a sorsolást, ami akár Angliát is eredményezhetné, akik nem muzsikálnak túl meggyőzően eddig ezen az EB-n.

Természetesen a matekozásnak és a spekulációnak nem sok értelme van. Holnap megint bezsebeljük a 3 pontot, aztán meglátjuk, mit hoz a sors.

Addig is gratulálunk a válogatottnak! Ria-ria Hungária!

Hozzászólások