Majka hatalmas botrányt csinál

Nem tűri az igazságtalanságot

2016/01/29

A rapper hadjáratot indít a zenetévé ellen. Majka nem csupán saját maga miatt harcol, hanem az összes magyar zenészért.

received_2491012060986581

A napokban jelent meg Majka új klipje, amit – a korábbiakhoz hasonlóan – nem akar játszani a VIVA TV, holott a rapper klipjei mindig hatalmas nézettséget generálnak a videómegosztó csatornán, tehát vélhetően a zenetévé nézőit is lázba hozná. A VIVA TV azért nem akarja sugározni, mert többször feltűnnek benne a szponzorok. A külföldi klipek esetében azonban ez sosem okoz problémát.

Régóta van egy fajta egyetNEMértés, néhány zenész és a csatornák vezetői között. A tárgya a következő: nem szerepelhet semmilyen termék, vagy bármiféle felhívás a videoklipekben. Ez rendben is van, hiszen egy nagy csatorna védje a saját érdekeit, és a saját marketing osztálya ellen ne dolgozzon, és feleljen meg a mindenkori jogszabályoknak! Csakhogy! Mióta ez a fene nagy szabadság van az interneten, és megszűnt a lemezeladás, gyakorlatilag szíven szúrták a zenészek kereseti lehetőségének a legfőbb bevételi forrását” – háborgott Majka a közösségi oldalon.

“Tudomásul kell venni, ha ti nézők és rajongók azt akarjátok, hogy évről-évre tartani tudjuk a színvonalat és jól szórakozzatok, ahhoz kompromisszumokat kell kötni. És van, amikor nem is kell megerőszakolni magunkat.  Amikor illik a termék a klipbe! Amikor nem tűnik erőltetettnek. Évekig dolgoztunk a Sonyval, akit imádtunk, vagy a Colával, akik mindig segítettek. De ha őket kitakarják, vagy kikockázzák, akkor miért adna pénzt nekünk bárki is?  Vagyis! A szponzor miért gyártana műsort (klipet) teszem azt egy zenei csatornának,, aki értékesíti a műsoridejét a saját szakállára a szponzor pénzéből úgy, hogy elvárja a szponzor teljes ignorálását?!?!? Ez számomra teljesen felfoghatatlan. A külföldi előadóknak a klipjeit zavartalanul játssza a tv, mégha tele is van reklámmal. Nekik lehet telefon, üdítő, ital, ruha … bármi! Itt kérdezem először MIÉRT? Nem az lenne inkább a cél, hogy a magyar zenét segítsük? Nem az lenne a korrekt, hogy nem a magyar zenészek kárára próbálnánk érvényesíteni az amúgy teljesen szubjektív szabályokat?? Rihannának lehet, Caramellnek nem. PitBullnak lehet… Majkának nem… ????????? Miért is? Ha valakinek, hát pont nekik lenne kevesebb szükségük erre a bevételre! Legyünk egyenlőek ! Ne legyenek egyenlőbbek!!” – kelt ki magából a rapper.

Egy kicsi magyarázatot igényel a következő tettem.Tudjatok ,h pár napja jelent meg az új klipünk.Hàl ‘Isten van…

Közzétette: Majka – 2016. január 27.

Olvass még Majkáról!

Hozzászólások