Málnás-fehércsokoládés sajttorta

Hűsítő, nyárias, sütés nélküli finomság

2017/06/19

A következő málnás-fehércsokoládés sajttorta sütés nélkül elkészíthető, így remek vendégváró lehet a nyári hőségben.

Hozzávalók a kekszes alaphoz: 

  • 23 db oreo keksz (25 dkg)
  • 7 dkg vaj (olvasztott)

Krém:

  • 50 dkg mascarpone
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1 citromból nyert citromhéj
  • 3 dkg porcukor
  • 200 ml növényi tejszín
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 ek víz

Málnapüré:

  • 25 dkg málna (+ a díszítéshez)
  • 8 dkg cukor
  • 1 tk citromlé
  • 1 teáskanál zselatin
  • 2 ek víz

Elkészítés:

1. A kekszet késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük a vajjal, és belesimítjuk egy kapcsos tortaforma (22 cm) aljába, majd hűtőbe tesszük.

2. A krémsajtot simára keverjük a porcukorral, a citromhéjjal, a vízgőz felett megolvasztott csokoládéval, majd hozzákeverjük a vízben megduzzasztott, folyósra melegített zselatint. A tejszínt habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a krémsajtos résszel.

3. A málnát a cukorral és a citromlével összefőzzük, majd egy szitán átpasszírozzuk. A zselatint a vízben megduzzasztjuk, majd mikróban folyósra melegítjük (pár másodperc), és hozzákeverjük a málnához.

4.  A krém 1/3-át a kekszes alapra simítjuk, elszórva rákanalazunk a málnapüréből, és villával cirmosra keverjük, ismét krém, málnapüré, krém. A megmaradt málnapürét pedig a krém tetejére simítjuk.

5. A tortát 3-4 órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Jó étvágyat! 

Hozzászólások