Már látni, mikor jön a télies fordulat

Karácsony másnapján még mindig nem érkezik meg

2015/12/26

Elsősorban nyugaton, északnyugaton és a hegycsúcsokon várható napsütés, máshol folytatódik a borongós, szürke, helyenként tartósan párás, ködös idő. Néhol szitálás is kialakulhat. Keleten napközben kissé megélénkülhet a délnyugati szél. A naposabb tájakon 9-11°C, máshol 3-8°C lesz a jellemző. Karácsony másnapján sem érkezik meg hazánkba az igazi tél, havazás sehol sem várható. Jelentős lehűlés, télies fordulat jövő hét közepére érkezik.

Folytatódik a frontmentes időjárás, ugyanakkor a nyirkos, ködös tájakon az ízületi panaszok továbbra is erősek lehetnek. Az ország nagyobbik, tartósan szürke, borongós részén továbbra is fáradtság, levertség is jelentkezhet, a Dunántúl nyugati, északnyugati felén ugyanakkor többfelé több órára kisüthet a nap, ami jó hatással lesz az itt élők hangulatára, közérzetére. Továbbra is nagy lesz a megfázásveszély, öltözzünk melegen, rétegesen, fogyasszunk sok zöldséget, gyümölcsöt, és bánjunk óvatosabban a nehéz ünnepi menükkel!

Vasárnap inkább csak a hegycsúcsokon, esetleg délnyugaton számíthatunk napsütésre, máshol borongós, szürke, több helyen napközben is párás, ködös időre van kilátás. Hajnalban -2, +4, délután 3-9 fokot mérhetünk.

Hétfőn lényeges változás még nem várható időjárásunkban, alapvetően borongós, szürke, főként hajnalban, reggel sokfelé ködös idő várható, napsütésnek kevés az esélye. A légmozgás gyenge marad. A hőmérséklet az eddigiekhez hasonlóan alakul.

Keddtől északkelet felől megélénkülő szél kíséretében száraz, hideg levegő érkezik térségünkbe, így felszakadozik a zárt felhőtakaró, többfelé kisüt a nap. Az éjszakák egyre fagyosabbak lesznek, és a nappali felmelegedés is gyengül.

Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánunk!

Forrás: Időkép

Hozzászólások