Már-már tavaszias időre számíthatunk hétfőn

Szépen kezdődik a február

2016/02/01

Hétfőn kezdetben sokfelé számíthatunk esőre, záporra, majd a délután folyamán csökken a csapadékhajlam, helyenként vékonyodik, felszakadozik a felhőzet.

A délnyugati, majd nyugatias szél többfelé élénk, erős lesz. Hajnalban -1, +5, délután 6-17 fok várható, északkeleten lesz a leghűvösebb, nyugaton, délnyugaton pedig a legmelegebb. Melegfronti hatás várható.
Hétfőn hajnalban a Bükk és a Mátra magasabb csúcsain havazhat, de a lehulló hó csak átmenetileg maradhat meg, napközben gyorsan elolvad. Február első hete enyhe, sokfelé kora tavaszias hangulatú időt hoz, az igazi tél belátható időn belül nem tér vissza.

Kedden alapvetően felhős időre van kilátás, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Csapadék nem várható. Reggelre a kevésbé szeles tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek. Északkeleten és délnyugaton élénk lesz a szél. A legmelegebb órákban 10-16 fokra készülhetünk.

Szerdára egy hidegfront hoz többfelé esőt, záport. Feltámad az északnyugati szél. Enyhe lesz a hajnal, napközben 6-13 fok várható, délen lesz melegebb.

A front mögött csütörtökre felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Szeles időre, délután 4-9 fokra számíthatunk. Péntek reggel sokfelé lehet gyenge fagy, majd napközben az időnként élénk szélben sok lesz a napsütés, délután pedig 6-11 fokot mérhetünk.

forrás: Időkép

Hozzászólások