Már megvan a technológia az emberek sokszorosítására

Hamarosan klónok háborgatnak?

2015/12/02

A világ első klóngyárának kínai tudósa azt állítja, hogy tulajdonképpen már simán összedobhatnak egy élő embert is. Álmai azonban nem nyugodtak: fél, hogy a közvélemény még nem áll készen a többszörözésre.

 

A fikciós történetek és filmek általában nem sok jó tanulságot vonnak le a klónozás lehetőségéről, ezzel a módszerrel teremtik újjá például a Jurassic Park őslényeit is, de ha emberek kerülnek terítékre kifejezetten nagy gond adódik. A hatalmas klóngyárat az elkövetkezendő hét hónapban igyekeznek elindítani, és terveik szerint 1 millió tehenet szeretnének 2020-ig legyártani. Nem csodálkoznánk, ha a technológiára lecsapnának a gigantikus gyorsétteremláncok. További állatok is jönnének a futószalagon, mint például a versenylovak és rendőrkutyák. A kutyákat talán meg lehet érteni, ha komolyan vesszük a kínaikról kialakult sztereotípiákat, ha viszont nem, akkor reméljük, hogy nem a sintértelepeknek akarnak több munkát adni.

A szupermarketben minden jól néz ki – szinte minden csillog, szép és egységes alakú . Az állatokkal ezt eddig nem tudtuk elérni. De a mi klóngyárunk ezt fogja lehetővé tenni” – mondta Xu Xiaochun. A tudós szerint csak pár lépésre vagyunk az emberek klónozásától, és szerinte az eszközök már megvannak hozzá.Ha engedélyezik, akkor nincs is annál jobb technológia, mint amit a Boyalife kidolgozott” mesélte.

Őrültség vagy sem, a dél-koreai Sooam Biotech Research Foundation-el összedolgozó csapat nem tartja etikátlan dolognak, hogy bárkit is utángyártson. Szerintük szerencsétlen helyzet, hogy az emberek gyermekei fél százalékban az anyából, fél százalékban az apából tevődnek össze. Azt állítják sokkal jobb lenne ha háromra bővülne a választási lehetőség. Maradhatunk az ósdi fifty-fifty megoldásnál, vagy dönthetünk, hogy újszülöttünk 100 százalékban az apára üssön, vagy egy az egyben az anyja lánya legyen. “Ez csak egy választás” – vallják.

Hozzászólások