Már most tervezd meg a hosszú hétvégét!

Megmutatjuk a legjobb programokat

2015/10/21

Kellemes őszi idő és plusz egy nap pihenés – kell ennél több egy tökéletes hétvégéhez? Igen: jó programok!

Az 1956-os megemlékezés programjai
Budapest – október 23.
Az 1956-os forradalom és szabadságharc Magyarország a sztálinista diktatúra elleni forradalma és a szovjet megszállás ellen folytatott szabadságharca, amely a 20. századi magyar történelem egyik legmeghatározóbb eseménye volt. A budapesti diákoknak az egyetemekről kiinduló békés tün­te­té­sével kezdődött 1956. október 23-án, és a fegyveres felkelők ellenállásának felmorzsolásával fejeződött be Csepelen november 11-én.

10.00 Ünnepélyes zászlófelvonás és ünnepi műsor a Kossuth téren (1055 Budapest)
A rendezvényen részt vesz Kövér László, az Országgyűlés elnöke
Ingyenesen látogatható programok:
11.00-17.00 Szent Korona látogatás a Parlamentben
9.00-17.00 ?56-os séta a Magyar Rádió épületében
10.00-16.00 Családi nap a Hadtörténeti Múzeumban
10.00-18.00 Ingyenes látogatható a Terror Háza Múzeum
10.00-19.00 Filmvetítések a Corvin és a Tabán moziban
“Időkapu” interaktív kiállítás és korhű járatok a 4-6-os és a 2-es villamos vonalán

56

Szigligeti Süllőfesztivál
Szigliget – 2015. október 23-25.
A Szigligeti Süllőfesztivál 2006 őszén került először megrendezésre hagyományteremtő szándékkal a Szigligeti Turisztikai Egyesület szervezésében. Célja volt a turisztikai szezon meghosszabbítása a helyi vállalkozások élénkítésére. Szerettünk volna a Szigligetre látogatóknak színvonalas, programokkal dúsított hétvégi kikapcsolódást biztosítani, az őszi Balaton festői hangulatának díszletei közt. Idén ismét bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni. Látogasson el hozzánk, nézze meg programjainkat, és kóstolja meg ízletesen elkészített ételeinket!

Szoboszlói Szüreti Mulatság
Hajdúszoboszló, Szent István park – október 23-25.
A Szoboszlói Szüreti Mulatság elnevezésű gasztronómiai fesztivál, kiváló programokkal és gasztronómiai kínálattal vár október 23-25 között Hajdúszoboszlón.
A kiváló magyar borok ünnepe ez, ahol megelevenedik a szüretelés tradíciója. E mulatság a bor, a kultúra és a gasztronómia kapcsolatát hivatott erősíteni a hagyományok életben tartása mellett. Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.

szoboszloi szuret

Orsolya-napi vásár
Kőszeg – 2015. október 24-25.
Több száz éves hagyományokon alapul az október 21. (Orsolya-nap) körül megrendezésre kerülő Orsolya-napi Vásár, mely a régi termény vásár újjáélesztése. A rendezvények szervezése során nagy hangsúlyt fektetünk a helyi kulturális hagyományok ápolására, megismertetésére, valamint a városban működő amatőr művészeti csoportok bemutatására. Kőszeg és vonzáskörzetének jellegzetes őszre jellemző ízeit kóstolhatják meg az idelátogatók úgy, mint mézeskalács, helyi bor, gesztenye, lekvár, stb. A környékbeliek versenyre nevezhetnek hozott süteményeikkel.

Darufesztivál
Hortobágy, Hortobágyi Nemzeti Park Látogatóközpont és Kézművesudvar – október 23-24.
A daru a Hortobágyi Nemzeti Park jelképe és egyben az egyik legféltettebb természeti értékünk. A daruvonulás kétségtelenül az ősz legvonzóbb természeti eseménye a Hortobágyon. A több tízezer daru naponta ismétlődő, alkonyathoz kötődő vonulásának, a daruhúzásnak a megtekintésére szervezett hétvégi programok a Hortobágyi Látogatóközpont és Kézművesudvarban kezdődnek. A daruvonulási szezon kiemelt eseménye a Daruünnep.

darufeszt

Liszt Fesztivál
Gödöllő, Grassalkovich kastély – 2015. október 24-28.
A gödöllői Liszt Fesztivál évek óta az egyetemes kulturális és művészeti értékek közvetítését szolgálja. Törekvéseik között jelentős szerepet kap minden évben a hagyományok újra és újra történő megjelenítése mellett az innovatív típusú megközelítés is, amennyiben egy-egy hangversenyen szerepet kapnak az új művek, avagy a régi mesterművek újszerű megfogalmazásai.

Hozzászólások