Most már sminket is nyomtathatunk magunknak

Sminkelés számítógéppel

2014/06/03

Hadat üzent az 55 milliárd dolláros szépségiparnak egy amerikai fiatal, azzal a zseniális találmányával, amelynek köszönhetően sminkkészletünket akár saját számítógépeink segítségével is előállíthatjuk.

A szépségipar sikertermékei ingyen
A Harvard Üzleti Iskola egykori hallgatója, Grace innovatív találmánya ugyanis lehetővé teszi, hogy a sminkáruházak prémium áron értékesített egyedülálló, ám jóval kevésbé praktikus szemhéjfesték színárnyalatait akár az otthoni számítógépeinkről, smink formájában is kinyomtathassuk.
A TechCrunch Disrupt konferencián Choi a forradalmian új találmányával, vagyis a smink árnyalatok színeinek és kész smink termékeinek nyomtatójával kapcsolatban megjegyzi, hogy a szépségipar gyakorlatilag egy olyan dologból profitál óriási nagy hasznot, amit egyébként a technika ingyen biztosít mindenki számára. „Ez a valami: a szín” – teszi hozzá Choi, aki ennek lehetőségét maximálisan kihasználva egy olyan nyomtató létrehozását álmodja meg, amelynek tintája a szépségipar termékeiben felhasznált tintával teljes mértékben megegyezik.

Digitális nyomtatóval sminket
A Choi által kitalált otthoni 3D-s Mink elnevezésű nyomtató legnagyobb előnye, hogy pont úgy csatlakoztatható a számítógéphez, mint egy bármilyen más hagyományos nyomtató, és bárki számára lehetővé teszi a sminktermékek otthoni előállítását, méghozzá azonnal – írja a dekortar.hu nyomtatástechnikai oldal.
Ez a sminktermékek előállítására alkalmas eszköz ugyanis az összes forgalomban lévő márka pontos színárnyalatát képes pillanatokon belül felismerni és lemásolni, miután a megfelelő színkód kiválasztását követően a színt a Photoshop programnak továbbítjuk, és rögtön a nyomtatás gombra kattintunk. A folyamat mindössze 40 másodpercet igényel.

sminkJobb, mint a drogéria
Míg a híres drogériák a tömeges értékesítés következtében csak korlátozott számú színkollekció felsorakoztatására képesek, addig a Mink nyomtató a számítógépek és okostelefonok segítségével a szépségipar termékeinek végtelen számú színvilágához vezet. A Mink segítségével a felhasználók ugyanis a honlapokon bármilyen színkódot megtalálhatnak, ezeket pedig egy kattintással akár rögtön otthonukba is varázsolhatják. A hagyományos, FDA által jóváhagyott tintát felhasználó Minknek köszönhetően a szemhéjfestéktől a pirosítókon és púdereken, rúzsokon át a szépségipar gyakorlatilag összes színárnyalatát kinyomtathatjuk számítógépünkről, mindössze néhány másodperc leforgása alatt.

A szépségipar legújabb csodafegyverének bemutatásával szeretettel köszöntjük Önöket abban a lenyűgözően kreatív 3D-s világban, amelyben az emberek sok egyéb hasznos dolog mellett már szépségipari termékeket is önállóan kézzelfoghatóvá tehetnek. Hiszen Choi szavaival élve: „Manapság olyan világot kezdünk el élni, ahol gyorsan lefotózzuk a barátnőnk ajakrúzsát, és nemes egyszerűséggel kinyomtatjuk azt.”

Hozzászólások