Már tesztelik a H&M ruhakölcsönzőjét

2019/12/03

A divatipar a második leginkább környezetszennyező iparág, éppen ezért sok márka igyekszik azon, hogy csökkentse károsanyag-kibocsátását és a gyártás során keletkező vízhasználatot, ezért azon vannak, hogy fenntarthatóbb irányba mozduljanak. Ilyen igyekezetből indította be a H&M a ruhakölcsönzési rendszerét.

A márka eddig is az egyik leghatékonyabb és legaktívabb próbálkozó volt a környezetbarát branddé válás útján. Legújabb lépésük egy merőben szokatlan és új megoldás, ami elég jó lépés lehet fenntarthatóság szempontjából.

Jelenleg a svéd márka stockholmi üzletében kísérleteznek először, új ruhakölcsönző rendszerükkel. Most csak a hűségprogramban résztvevő vásárlók számára lesz elérhető a lehetőség, amivel úgy 12 forintos díj ellenében 50 ruhadarabot kikölcsönözhetnek ki a vásárlók.

A H&M jó ideje fontolgatja a rendszer bevezetését, ami most a stockholmi tesztelésig jutott. Elég nagy reményeket fűznek hozzá a márka vezetői, és sikeres fogadtatás esetén szeretnék bővíteni az olyan üzletek számát, ahol igyénbe vehető lesz majd a ruhakölcsönző szolgáltatás.

Te kipróbálnád? Mi a koszos farmeres H&M online vásárlós sztorijai után biztosan nem!

Hozzászólások