Mára a turisták egyik kedvence lett Magyarország

Még mingig Budapest és a Balaton a sláger

2015/02/25

A hivatalos adatok szerint Magyarország csúcsot döntött a turisták számában, 2014-ben ugyanis több mint egytizedével bővült a forgalom. Európában átlagosan is nőtt az arány, de mi nagyon kiemelkedünk a mezőnyből.

A kontinens turistaforgalma tavaly átlagosan négy százalékkal nőtt, Magyarország tekintetében ez a szám 13,4 százalék! A Magyar Turizmus Zrt. adatai szerint a Magyarországra érkező turisták két legfontosabb célja Budapest és a Balaton, de már nem csak ez a kettő szívja fel őket, egyre többen látogatnak vidékre is.

iStock_000058158744_Medium
Továbbra is a két legnépszerűbb hely: Budapest…

Ugyanakkor hazánk filmforgatási központ is lett, és egy felmérés szerint a magyar főváros ma már az egyik legnépszerűbb forgatási helyszín London, Róma, Prága és Párizs mellett. Elég, ha csak belegondolunk, Angelina Jolie-n, Brad Pitten, Matt Damonon és Bruce Willisen át mennyien forgattak itt az utóbbi időben.

Az adatok szerint a stábtagok például évente mintegy százezer vendégéjszakát töltenek Magyarország fővárosában és a környéken. Andy Vajna szerint ennek az az oka, hogy Budapest olcsó és változatos, így ideális forgatási helyszín..

iStock_000009325966_Medium
… és a Balaton. Nem hiába.

Március közepétől például a Da Vinci-kód következő részét forgatják Budapesten, amire idejön a főszerepet játszó, Oscar-díjas Tom Hanks is, és a stábbal együtt két hónapot fog itt tölteni.

Hozzászólások