Maratonfutás egy vár falán?!

2019/09/18

Persze! Nem is tudod, mennyire divatos. Már-már hagyománnyá vált az extrém élményt nyújtó maratoni várfal futás, mely a Ston Wall Marathon nevet viseli. A következő verseny szeptember 22-én  kerül megrendezésre varázslatos környezetben a vállalkozó szellemű futók részére.

“Kedves futók, bemutatjuk önnek ez az egyedülálló futólehetőséget – egy felejthetetlen versenyt Ston falán! Függetlenül attól, hogy maratoni futóként keres új kihívást, vagy szabadidős sportolóként feszegeti a korlátait, és csak az öröm miatt fut, ez a megfelelő verseny önnek – írják a verseny hivatalos oldalán.

A verseny helyszíne önmagában egyedülállónak számít, mivel Európa leghosszabb várfaláról beszélünk. Horvátország déli részén, Makarska és Dubrovnik között található az a kedves kis dalmát városka, melyet Stonnak hívnak és várának extrém hosszú faláró vált híressé.

Ez a második legnagyobb olyan védőfal, mely fennmaradt a történelem során, csak a kínai nagy fal körözi le. Az öt és fél kilométer hosszú várfalat a 14. században építette a Raguzai Köztársaság, a mai napig is híres stoni sókészlet védelmére. A sót egyébként nyáron a sekély lepárlómedencékben gyűjtik össze.

Nos, a verseny a hétvégén ezeken a történelmi sóvédő falakon zajlik majd, ahol az indulók három távon (4-15-42 km) állhatnak rajthoz. A győztese nem csak érmet kap, hanem egyenesen akkreditál a következő, még nagyobb szabású futásra, melyet 2020. május 9-én rendeznek. A Conquer the Wall Marathon versenyre a Kínai Nagy Falon kerül sor, melyen a Ston Wall Marathon győztese is indulhat.

Hozzászólások