Marha hátszín RC módra

Mindig is szerettél volna steaket enni? Akkor így készítsd el!

2016/06/06

Steak, hátszín, a megnevezése lényegtelen. Ami igazán számít, az az íze, és hogy nélküle egyetlen kerti parti sem az igazi! Mutassuk a receptet?

Bár az időjárás nem így gondolja, de lassan eljön a kerti sütések ideje. Ennek apropóján hozunk majd nektek néhány grill ételt a napokban, egyből a sütögetések királyával kezdve. Mert bizony egy sütögetés sem teljes hátszín, felvágósan szólva steak nélkül! 

Ebben a receptben az a legjobb, hogy ha valaki életében először csinálja, akkor sem ronthatja el. Ráadásul fél óra alatt kész is az egész, ellenben heteken keresztül nem lesz más dolgunk utána, mint begyűjteni az elismeréseket!

Hozzávalók:

  • ½ csésze vaj
  • 2 tk fokhagyma granulátum
  •  4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg marha hátszínszelet
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a kerti grillt (ha nincs, akkor a konyhai grillsütő is tökéletes).
  2. Egy kis fazékban olvasszuk fel a vajat, és keverjük hozzá a fokhagymákat (összenyomva!) és a fokhagyma granulátumot. Tegyük félre egy kis időre.
  3. A hátszín mindkét oldalát szórjuk meg sóval és borssal ízlés szerint.
  4. Süssük 4-5 percig oldalanként, esetleg tovább, ha teljesen átsülve szeretjük. Amikor elkészültünk, tegyük át tányérokra. A tetejét bőségesen locsoljuk meg a fokhagymás vajjal, és hagyjuk pihenni 2-3 percig tálalás előtt.

Jó étvágyat!

Hozzászólások