Marhanyársak avokádómártással

Miért ne idézhetnéd fel a kellemes nyári grillezéseket?

2017/02/20

A marhanyársak sütése inkább nyári program, de éppen ezért fog jól esni egy hűvös napon a nyári grillezések hangulatának felidézése. Egyszerű, gyors, finom. 

Hozzávalók: 

  • 2 kaliforniai paprika
  • 6 evőkanál olaj
  • 50 dkg marhahátszín
  • 4 fej hagyma
  • Az avokádómártáshoz:
  • 1 citrom
  • 1 avokádó
  • 1 paradicsom
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 csipet chili

Elkészítés: 

1. Tisztítsuk meg a húst, majd kockázzuk fel! A hagymát hámozzuk meg, vágjuk négybe. A paprikát megmossuk, felkockázzuk. Húzzuk nyársra a húst a paprikával és a hagymával felváltva.

2. A mártáshoz a paradicsomot hámozzuk meg, majd vágjuk apróra. A citrom levét facsarjuk ki. Hámozzuk meg az avokádót, magját távolítsuk el, a húsát törjük össze, majd rögtön keverjük el a citromlével. Hozzáadjuk a paradicsomot és a hagymát. Sóval, borssal, és chilivel ízesítjük. 

3. Kenjük meg olajjal a nyársakat, és grillrácson folyamatosan forgatva süssük meg Kb. negyed óra alatt sül meg. Sóval és borssal ízesítjük, avokádómártással kínáljuk. Ha nagyon hideg van kint, bent is meg lehet sütni kevés olajon, serpenyőben. 

Jó étvágyat! 

Hozzászólások