Marinírozott-grillezett garnéla

Egy kis ínyencség a hétvégi sütögetésre

2016/06/08

Ígértünk nektek néhány grillreceptet, hiszen egyre többször van remek idő egy kis kerti sütéshez. A mai egy kicsit különlegesebb, hiszen a garnéla nem gyakori a magyar konyhákban!

Sokan azt gondolják, hogy a garnéla hazánkban luxuscikknek, de legalábbis kuriózumnak minősül. Ez nem igaz, hiszen már bármelyik szupermarketben lehet kapni, és az ára sem olyan vészes; ha házilag készítjük, olcsóbban megússzuk, mint mondjuk egy éttermi ebédet/vacsorát. Ráadásul semeddig sem tart előkészíteni és megsütni, így igazi ínyencfalattal várhatjuk a vendégeket! Jól hangzik, nem?

Hozzávalók:

  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/3 bögre olívaolaj
  • 1/4 bögre paradicsomszósz
  • 2 ek vörös borecet
  • 2 ek apróra vágott, friss bazsalikom
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk cayenne bors
  • 90 dkg garnéla, hámozva és lemosva
  • hurkapálca

Elkészítés:

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a fokhagymát, olívaolajat, paradicsomszószt, és a borecetet. Adjuk hozzá a bazsalikomot, a sót és a cayenne borsot. Tegyük a garnélákat a tálba, és óvatosan keverjük el őket a páclében, amíg egyenletesen bevontuk vele az összeset. Fedjük le, és tegyük a hűtőszekrénybe fél órára-órára, közben kétszer keverjük még át.
  2. Melegítsük elő a grillt közepes hőmérsékletre. Közben “fűzzük” a garnélákat a hurkapálcákra, egyszer a farkához, egyszer a fejéhez közel átszúrva. Tegyük félre a pácot.
  3. Finoman olajozzuk ki a  grillt. Oldalanként nagyjából 2-3 percig kell sütni a rákokat, vagy amíg opálosak lesznek.

Jó étvágyat!

Hozzászólások