Máris itt a tél: hideg és havazás jön

Használd ki az utolsó kellemes napokat!

2015/11/18

Még egy pár napig tartja magát a kellemes őszies idő, de hétvégén megérkezik a tél: máris havazás várható.

Szerdán kezdetben északon, északkeleten alakulhat ki kisebb eső, zápor, napközben azonban nyugat felől felszakadozik a felhőzet, több órára kisüt a nap. Többfelé feltámad a nyugatira, északnyugatira forduló szél. Hajnalban 5-10, délután 15-20 fok várható. Hidegfronti hatás érvényesül majd, ilyenkor gyakrabban fellépő panaszok a következők görcsök, szívroham, gutaütés, epilepsziás rohamok, glaukómás rohamok, asztmás rohamok és ízületi gyulladások. Ilyenkor a vérzékenység nem jellemző, de a szervezet trombózisra hajlamossá válik. A hidegfront érkezése esetén több szülés indul be, mint más időjárás-változásnál.

Csütörtökön virradóra főleg nyugaton képződhet köd vagy rétegfelhőzet, de napközben sok napsütésre van kilátás. Északon, északkeleten élénk, erős lehet a szél. Délután 12-17°C-ot mérhetünk.

Pénteken még marad az enyhe idő, délután 13-17 fokkal, szórványosan kisebb esővel, élénk, erős délnyugati széllel. Hétvégére erős lehűlés, csapadékos, szeles időjárás körvonalazódik, a maximumok vasárnap már csak 3-8 fok között alakulnak. Havazás várható; az eső mellett a hegyekben és később síkvidékeken is már a havas eső, hó, hózápor is megjelenhet.

Hozzászólások