Másnaposok szerencséje – csodaital túl sok alkoholra

Eláruljuk a gyógyital titkát!

2015/02/23

Szédülsz vagy éppen nehezen térsz magadhoz egy baráti iszogatás után? Ne aggódj, van egy szuperjó gyógyír, ami segíthet abban, hogy hamar visszatérj a mindennapokba.

Bármennyire is ijesztő lehet elsőre, de nagyon finom a sárgarépa leve. A sárgarépa az egyik legjobb májtisztító. Azáltal, hogy savtalanítja a vért, hozzájárul a hatékony májtisztításhoz, ezáltal pedig az egész szervezet egészséges működéséhez. A sárgarépa más klorofill tartalmú zöldségekhez hasonlóan segít a szervezetben lerakodó nehézfémeket eltávolítani.

Nem csupán a másnapossághoz, a szép bőr gyógyszere lehet a sárgarépa. Mivel leginkább a felhalmozódott méreganyagoktól, és a nem megfelelő emésztéstől alakulnak ki a bőrkiütések, foltok, pikkelysömör, pattanások, ezért jó, ha minél több sárgarépát fogyasztunk. Nem csak a savfelhalmozódást akadályozza meg, hanem magas B-vitamin tartalmával is a bőr szépségét támogatja.

iStock_000002334340_Small

A sárgarépalé-csodaital tisztítja a beleket, serkenti a mellékvesék és a hasnyálmirigy működését. Jó hatással van az emésztésre is. A sárgarépa olyan értékes összetevőket tartalmaz, melyek segítségével hatékonyan gyógyítható az ízületi gyulladás, és a szervezetben fellépő bármilyen gyulladás.

Amikor sárgarépa levet készítünk otthon, ne feledkezzünk meg, hogy a karotin nem oldódik vízben, ezért adagoljunk hozzá pl. búzacsíra olajat. A sárgarépát, ha káposztával együtt fogyasztjuk egy léböjt kúrába beillesztve, sokkal hatékonyabb a szembetegségekkel szemben, de almával, naranccsal keverve pedig biztos, hogy mindenkinek ízleni fog.

Hozzászólások