Masszázzsal a karcsúbb formáért

Alakformáló masszázs

2014/10/12

Leginkább a nőkre jellemző, hogy szeretnek a tökéletes forma eléréséért bármilyen módszert bevetni. Elkezdenek rendszeresen mozogni, segítségül hívnak különböző sporteszközöket, speciális fogyókúrába kezdenek, szaunáznak. Ezt a listát most bővítenénk még egy lehetőséggel, a masszázzsal, azon belül is az alakformáló típusával.

Szonja5
Petruska Szonja, az RC News diéta és fitnesz szakértõje

Ez a fajta masszázstípus a nők kritikus területeire fókuszál elsősorban, mint a fenék, a comb vagy a has.

A masszázs lényege, hogy speciális fogástechnika alkalmazásával és eszközök segítségével beindul a nyirokkeringés és a salakanyagok kiürülése. A masszázs nem egy frissítő, relaxáló típusú kezelés, sőt inkább kellemetlennek mondható. Technikája az, hogy különleges nyomó mozdulatokkal hat a zsírsejtekre, stimulálja a nyirokrendszert, melynek következtében az anyagcsere folyamatok beindulnak, és a méregtelenítés fokozódik.

Fontos megjegyezni, hogy a masszázs önmagában nem elég, szükséges az életmódváltás is (rendszeres mozgás, helyes, tiszta táplálkozás).

A karcsúsodás mellett pozitív hatásként jelentkezik – a méregtelenítésnek köszönhetően -, hogy a bőr tónusa és állapota nagymértékben javul, simább, egyenletesebb lesz, sőt a narancsbőrre is kedvezően hat. A masszázs hatékonysága fokozható, ha különböző hatóanyagokat tartalmazó krémekkel, olajokkal végzik a kezelést. Vannak vérbőséget fokozó vagy hidratáló anyagokat tartalmazó kozmetikai szerek, mint például a chilis, a koffeines, a fahéjas és a narancsos krémek, melyek a masszázs hatására kitágult pólusokon könnyebben felszívódnak és hatékonyabban fejtik ki hatásukat.

Az alakformálás kiegészítője lehet még a tekercselés, amikor egy speciális kozmetikai fóliával a kritikus területeket becsavarják, ezzel is fokozva az anyagcserét. Ezt a masszázs után alkalmazzák.

Ki kell hangsúlyozni, hogy a masszírozás előtt két órával nem tanácsos étkezni, ellenben minimum 2-3 liter folyadékot a kezelés napján meg kell inni. A legjobb választás a szénsavmentes ásványvíz vagy a salaktalanító tea, természetesen cukor nélkül.

Végül, de nem utolsó sorban, lelkileg is pozitívan hat a kezelés az emberre, főleg, ha látja magán a változást.

Ehhez azonban az is kell, hogy rendszeresen mozogj, helyesen táplálkozz és legalább egy héten egyszer alakformáló masszázst vagy szaunát iktass be.

 

 

 

Hozzászólások