Mától óriási dugó várható a Margit híd lábánál

Hetekig tartanak majd a felújítási munkák

2015/02/18

Szerdától egy sávra szűkül a Margit híd budai hídfőjének környéke, mert építik a villamoshálózatot. Az arra közlekedők hatalmas dugókra számítsanak, ezért aki csak tud, egy időre keressen más megoldást.

A Margit híd budai hídfőjénél eddig is komoly torlódások voltak a felújítási munkálatok alatt, de szerdától ez tovább fokozódik, ugyanis egy sávra szűkítik a Margit körút egy szakaszát, a Frankel Leó út és a Lipthay utca között.

Ezzel párhuzamosan, hogy ne bénuljon meg teljesen a forgalom, sárgára kapcsolják a jelzőlámpát a Margit körút – Lipthay utca csomópontban, és a Lipthay utca felől külön sávban kanyarodhatnak fel a hídra a Pest felé tartó autók.

margithid
A Margit híd budai hídfője (Fotó: BKV Figyelő)

A BKK honlapján arra kéri az autósokat, hogy alternatív megoldás gyanánt használják a Tölgyfa utca – Fekete Sas utca – Bem József tér – Lipthay utca terelőútvonalat, mert lezárásokat és tereléseket indokló közműmunkák még hetekig tartanak majd.

A Budapesti Közlekedési Központ azt is közölte, hogy a Budaörsi úton újrafestés miatt irányonként egy-egy sávot lezárnak az új közúti csomópont építési területén. Ez szerdától péntekig tart, napközben 10-14 óráig, de irányonként két-két sáv járható marad.

Hozzászólások