Mediterrán padlizsánkarikák

Könnyed, nyárias vacsora

2017/05/19

Könnyű, nyárias, megállja a helyét egy grill party-n előételként vagy köretként, vagy akár önálló fogásként is. A nyár slágere: padlizsánkarikák! 

Hozzávalók: 

  • 1 db padlizsán
  • 15 db koktélparadicsom
  • 10 dkg mozzarella
  • 10 dkg füstölt mozzarella
  • bazsalikom ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés: 

1. A padlizsánt megmossuk, és felszeleteljük/karikázzuk (kb. 1cm-esre). Mindkét oldalát a padlizsánkarikáknak besózzuk és borsozzuk, és tűzálló edénybe helyezzük őket.

2. A paradicsomokat megmossuk. Háromfelé kezdjük őket vágni. A kétféle sajtot vékonyan felszeleteljük (paradicsomból és a sajtokból nem muszáj az összeset felhasználni, ha soknak bizonyul).

3. A sajtokból egy keveset a padlizsánra helyezünk, majd erre jön a paradicsom, megszórjuk szárított, apróra zúzott bazsalikommal. A paradicsomra pedig újra sajtokat teszünk. Olívaolajjal meglocsoljuk.

4. Előmelegített sütőben 170 fokon (légkeveréses módban) addig sütjük, amíg a sajt pirulni kezd.

Jó étvágyat! 

(forrás, kép: nosalty.hu)

Hozzászólások