Medvehagymás-lazacos vajkrém

Felejtsd el a megszokott vajat és sajtkrémet, próbáld ki ezt!

2016/10/21

Unod a bolti vajat és sajtkrémet? Készítsd el magad ezt a medvehagymás szendvicsre valót és biztosan jobbízűen fogod elfogyasztani a reggeli kenyeret.

 

Hozzávalók a medvehagymás krémhez:

  • 20 dkg sült lazacfilé
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 8-10 medvehagymalevél
  • só, citromlé
  • fehér bors

A tálaláshoz:

  • friss vagy pirított kenyér
  • tetszés szerint zöldségek

Elkészítés:

1. A lisztet simára keverjük a tejjel, majd állandó kavargatás közben sűrű péppé főzzük, és kihűtjük.

2. A lazacot villával darabosra törjük, a medvehagymát finomra aprítjuk. A vajat kézi mixerrel habosra keverjük, majd kanalanként hozzádolgozzuk a kihűlt pépet.

3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, illetve citromlével savanyítjuk, majd óvatosan összeforgatjuk a medvehagymával és a lazaccal. Friss vagy pirított kenyérre kenve, tetszés szerinti zöldségekkel kínáljuk.

Jó étvágyat!

Hozzászólások