Medvehagymás pesto a mindennapokra

Tésztára, kenyérre, húshoz, vagy csak úgy!

2016/03/31

Nem, még mindig nem engedtük el a medvehagymát! Finom is, egészséges is, és millió felhasználási módja van! Például pesto is készülhet belőle.

A pesto egy lehetőleg friss alapanyagokból készült krém, amit többféleképpen is fel tudunk használni. Tehetjük tésztára vagy különböző húsételek mellé, de akár egy szelet pirítóst is izgalmasabbá tudunk tenni vele!

Hozzávalók:

* 10 dkg medvehagyma (egy csokor)

* 3,5 dkg fenyőmag

* 7 dkg reszelt parmezánsajt

* 1 dl extra szűz olívaolaj

* frissen őrölt feketebors

* 1 tk só

Elkészítés:

* A fenyőmagot egy kicsit pirítsuk meg egy száraz serpenyőben. Folyamatosan rázzuk, keverjük, nehogy megégjen

* Aprítógépben daráljuk el, majd adjuk hozzá a megmosott medvehagymát és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk.

* Daráljuk kb. 1 percig az egészet, majd adjuk hozzá az olajat.

* Daráljuk még tovább, kb. 1 percet.

Rögtön fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha egy befőttesüvegbe rakjuk (pont egy 0,25 L-es üvegnyi lesz) és a tetejére öntünk egy kis olíva olajat, hogy lezárjuk és így betesszük a hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek.

Jó étvágyat!

Hozzászólások