Még ez is megtörténhet kedden

Tréfát űz velünk az időjárás?

2016/02/02

Február első hete enyhe, sokfelé kora tavaszias hangulatú időt hoz, az igazi tél belátható időn belül nem tér vissza. Kedden is marad a kellemes időjárás, csapadék nélkül, enyhe széllel.

Kedden alapvetően felhős időre van kilátás, de hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet. Csapadék nem várható. Reggelre a kevésbé szeles tájakon pára-, ködfoltok képződhetnek. Északkeleten és délnyugaton élénk lesz a szél. A legmelegebb órákban 10-16 fokra készülhetünk.
Gyenge melegfronti hatás várható. Kedden gyenge melegfronti hatás érvényesül, az ilyenkor megszokottnál enyhébb és szeles idő többek számara is megterhelő lehet. Fejfájás, migrén jelentkezhet, felerősödhetnek a gyulladásos panaszok, valamint fáradékonyabbak, dekoncentráltabbak lehetünk. A többfelé szeles időben a szokásosnál ingerültebbek, türelmetlenebbek lehetünk. Enyhe lesz az idő, ennek ellenére ne feledkezzünk meg a réteges öltözködésről, a csalóka időben könnyedén megfázhatunk! Az influenzás megbetegedések elkerülése végett ne feledkezzünk meg szervezetünk vitamin-utánpótlásáról sem!

Szerdán országszerte borult időre készülhetünk, egy hidegfront hoz többfelé esőt, záport. Többfelé feltámad az északi, északnyugati szél. Enyhe lesz a hajnal, napközben 6-13 fok várható, délen lesz melegebb.

A front mögött csütörtökre felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap. Szeles időre, délután 4-9 fokra számíthatunk. Hajnalban az északi, északkeleti tájakon, valamint a nyugati határszélen gyengén fagyhat.

Péntekre virradó éjjel többfelé lehet eső, néhol havas eső, esetleg hó, majd napközben az időnként élénk szélben sok lesz a napsütés. Hajnalban -2, +2, délután pedig 6-11 fokot mérhetünk.

forrás: Időkép

Hozzászólások