Meg kell halnia Nancy gyilkosának?

Büntetésére vár a 32 éves elkövető

2015/07/04

A budapesti gyilkosság – érthető módon – nagy port kavart nemcsak Magyarországon, hanem most már Kínában is. Jao Kao-peng hazájában várja az ítéletet, amit Nancy megöléséért kap majd.

Az ázsiai férfi nemrégiben a Blaha Lujza tér környékén, pontosabban az Akácfa utcában ölte meg a 19 éves lánytt, aki örömlányként dolgozott saját otthonában, ahol édesanyjával élt. Jao Kao-peng ellen megdönthetetlen bizonyítékokat tudnak felsorakoztatni, ugyanis a helyszínen talált különböző DNS-ek megegyeznek azzal, amit a hamutartón találtak, melyet a gyilkos használt Nancy megöléséhez. A férfi hazautazott Kínába, ahol önként feladta magát.

nancy
Nancy (fotó: Blikk)

„Azt gondolom, a férfit a lelkiismerete vitte a rendőrségre. Az érzelmi indíttatású gyilkosságokat az elkövetők általában megbánják” – vélekedett Tarjányi Péter, rendőrségi szakértő a Blikknek, aki úgy véli, a Budapesten szakácsként dolgozó ázsiai azért menekült Kínába, mert azt gondolta, jobban tud védekezni a saját hazájában.

jaokaopeng
A Budapesten szakácsként dolgozó ázsiai férfi hazájában adta fel magát Nancy meggyilkolásáért. (fotó: Blikk)

„Kínában ennél kevesebbért is kivégzik az embert. A fiatalember szégyent hozott a Kínai Népköztársaságra, megölt egy európai nőt, nem lesznek hozzá könyörületesek. Nagy esély van arra, hogy kivégzik. A két ország rendőrsége már felvette a kapcsolatot egymással. Bekérik az összegyűlt bizonyítékokat, amelyek alapján a kínai ügyészség majd vádat emel a férfi ellen. Ha ezek minden kétséget kizáró bizonyítékok, akkor Jao Kao-penget el is ítélik” – folytatta a szakértő.

„Mivel a férfi a Kínai Népköztársaságban van, nem kérelmezik az átadását, miután a vonatkozó kínai jogszabály nem engedélyezi a kiadatását. Így várhatóan otthonában folytathatják le ellene az eljárást, és ott is ítélik el. Gyilkossági ügyben gyakran születik halálos ítélet Kínában. Ott sokkal szigorúbban büntetik az emberölést, mint hazánkban” – árulta el véleményét Fridman Róbert, jogász.

Hozzászólások