Megcsinálod? Íme az őszi lakásdekorod

Egyszerű, hangulatos megoldások

2015/09/28

“Itt van az ősz, itt van újra”, így eljött az ideje, hogy beköltözzön otthonainkba néhány melegséget árasztó, őszi dekoráció is. A hűvösebb nappalok meghozzák magukkal azokat a jellemzően piros, sárga és barna kiegészítőket, amikkel feldobhatod a nappalit.

A rövidebb nappalok és hosszabb éjszakák sokunkat a lakás négy fala közé kényszerítenek. Ilyenkor ritkábban van kedve kimozdulni az embernek, elázni meg pláne, sokkal jobban szeretjük bekuckózni magunkat egy finom puncs, forró csoki vagy forró tea társaságában a pokróc alá. Mielőtt azonban teljesen visszavonulót fújnánk az aktív délutánok elől, érdemes azon is elgondolkozni, hogyan csempészhetnénk egy kis melegséget a szívünkbe, míg odakint lassan zúzmarássá válik az idő. A legjobb időszak az alkotásra!

Tökéletes megoldás, ha olyan hangulati elemekkel dobod fel a lakásodat, amihez az ősz magától kínálja tálcán a hozzávalókat. Bátran kalandozhatnak a gondolataid, hiszen még a színeket sem kell nélkülöznöd. Készíthetsz díszeket őszi falevélből, mandulából, gesztenyéből, fahéjágból, tökből. Ideális választás egy-egy szép mécsestartó megkomponálása, vagy a tengerentúlról átmenekített Halloween-i hangulat megidézése. Mutatunk néhány igazán szép dekorációs ötletet!

Pirosba és sárgába borultak a fák, használd ki a természet adta lehetőségeket! Gyűjt össze néhány igazán szép levelet, végy egy tubus ragasztót, és befőttes üveg külső oldalára ragaszd fel őket! Tégy bele mécsestartót, és varázsolj igazi őszi melegséget a szobába!

mecses

Ha már említettük a Halloweent, akkor lássuk a medvét! Jobban mondva a tököt, hiszen ennek a speciálisan tengerentúli hagyományos ünnepnek a tök az alapkelléke, de ma már itthon is megvetette lábát a narancssárga zöldség, használd bátran!

mecses

A faágak és gallyak használata is megengedett, a tobozokon kívül feldobhatod még mandulával, makkal, színesítheted egy kis zölddel és sárgával, vagy használhatod egyszerűen csak önmagában, egy színes mécses a közepébe helyezve.

mecses2

Biztosan neked is szemet szúrt, hogy jártodban keltedben elhullott dióba botlasz. Ne legyél rest összegyűjteni néhány szemet, és otthon hangulatos gyertyatartót készíteni belőle. A rapid megoldással két legyet ütsz egy csapásra, hiszen a dió húsa nagyon finom és egészséges, fogyasztásra bármikor alkalmas. A héját pedig egyszerűen viasszal kiöntheted és bámulatos eredmény születik!

mecses4

A legegyszerűbb mégis az, ha néhány szem makkot összegyűjtesz, előveszed a spájzból nagymama lekváros üvegét, megszórod az alját, a közepébe pedig gyertyát állítasz. Varázslatos átalakulás, ugye?

mecses3

Hozzászólások