Megdöbbentő kórházi számla

Fizetni kellett azért, hogy az anya karjában tarthassa a babát

2016/10/06

Mindenkit megdöbbentő eset történt egy amerikai kórházban. Egy szülés után díjat számítottak fel, hogy az édesanya karjában tarthassa újszülött gyermekét.

Ryan Grassley és felesége igazán meglepő és megdöbbentő dologra lett figyelmes mikor megkapták a kórházi számlát. Kisfiuk császármetszéssel született és manapság az ilyen esetekben alkalmazzák azt a fajta terápiát, hogy a babát az édesanya mellkasára fektetik. Erre azért van szükség, hogy meglegyen a valóságos kontakt, ami a természetes úton való szülésnél alapban létrejön. Azonban arra senki sem gondolt, hogy ez az egész  40 dollárba kerül(kb 12ezer ft). Ryan viccesnek találta az esetet, ezért posztolt egy fotót a számláról a Redditre, ami azóta körbejárt az interneten. Az emberek pedig szokás szerint gonoszabbnál gonoszabb véleményeket nyilvánítottak az esetről. 

“Már azért is díjat számítanak fel, hogy a várakozol a váróteremben, nem csoda, hogy fizetni kell azért, hogy a karodban tarthasd a saját gyermeked.” – írta egy férfi a Twitteren.

A kórház szóvívője Janet Frank azt nyilatkozta, hogy a díjat nem a gyermek kézben tartásáért számították fel, hanem azért, mert a császármetszés után az anyáknak magasabb szintű ellátásra van szüksége, mint egy természetes úton való szülésnél. Emellett pedig a kisbabát is gondozni kell. Grassley nyilvánosan reagált a megjegyzésekre és állítása szerint nem akart ekkora port kavarni, csupán meg akarta nevettetni az embereket. 

Hozzászólások